USTOPPELIG: Alexander Søderlund senket Stabæk med to scoringer søndag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
USTOPPELIG: Alexander Søderlund senket Stabæk med to scoringer søndag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

– Søderlund er en kombinasjon av Braaten og Moa

Alexander Søderlund er hentet inn i landslagsvarmen. Der blir han trolig værende.

Se Norge-Kroatia på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kl. 19.00.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Alexander Søderlund har denne sesongen herjet for Haugesund.

24-åringen har scoret åtte mål på 12 Tippeliga-kamper hittil og er utgjør sammen med Nikola Djurdjic Tippeligaens giftigste spissduo.

Etter at Moa pådro seg en skade på fredagens landslagstrening, ble Søderlund hentet inn i troppen før Kroatia-kampen.

– For meg så er Søderlund en kombinasjon av Braaten og Moa i spillestil. Men han er en bedre duellspiller enn Moa og har bedre avslutningsferdigheter enn Braaten

Der blir han trolig værende.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen bekrefter at Haugesund-spissen kan forvente seg landslagsspill i høstens VM-kvalifisering dersom han fortsetter med storspillet i Tippeligaen.

Se også: Direkte: Her får du alt etter Norge-Kroatia

– En kombinasjon av Moa og Braaten
– Jada, det kan han. Søderlund har vært en av Tippeligaens mest stabile angripere, i hvert fall av de norske. Han er en spennende spiller som også var med oss til Thailand. De siste to årene har Søderlund vært stabil bra i Tippeligaen, forteller Drillo til TV 2 Sporten.

TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg tror Alexander Søderlund kan gi Moa kamp om spissplassen på landslaget når alvoret i EM-kvalifiseringen starter i september.

– Søderlund har gjort det veldig bra i Haugesund. Han scorer masse mål og leverer også masse assist. Han er en spennende spiss som er fysisk bra i luften, har ok fart et tungt skudd og er fremdeles ung. Det er ingen tvil om at Søderlund definitivt banker på døren når det skal spilles EM-kvalifisering til høsten og kan utfordre Moa, mener Berg, som beskriver Søderlund på følgende måte:

– For meg så er Søderlund en kombinasjon av Braaten og Moa i spillestil. Men han er en bedre duellspiller enn Moa og har bedre avslutningsferdigheter enn Braaten, skryter Berg.

LES OGSÅ: Kroatias trener er Drillos rake motsetning

IKKE OVERRASKET: Henning Berg er ikke overrasket over at Comolli måtte forlate Liverpool. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
IKKE OVERRASKET: Henning Berg er ikke overrasket over at Comolli måtte forlate Liverpool. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Frykter for plassen
Selv om Moa for øyeblikket fremstår som Drillos soleklare førstevalg på topp, hevder Hannover-spissen at han ikke føler plassen på landslaget er trygg.

– Det vil alltid være konkurranse. Både Daniel Braaten, Erik Huseklepp og Tarik kan alle spille spiss, selv om de mest har spilt kant på landslaget. Og Alexander Søderlund har hatt en fantastisk start på sesongen for Haugesund, sier Moa - som ikke er overrasket over at Søderlund ble hentet inn i troppen mot Kroatia.

– Jeg har sett ham et par kamper for Haugesund denne sesongen og han har virkelig imponert meg. Det er en grunn til at Søderlund er tatt ut på landsalget. Det er ikke utenkelig at Søderlund får med seg noen minutter på banen mot Kroatia, mener Moa.

LES OGSÅ: Drillo vraker trolig Gamst Pedersen

Mohammed «Moa» Abdellaoue (t.v.) Egil «Drillo» Olsen. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Mohammed «Moa» Abdellaoue (t.v.) Egil «Drillo» Olsen. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Foretrekker to angripere
Moa legger imidlertid ikke skjul på at han liker best å spille i en formasjon med to spisser på topp.

– Ja, jeg er vant til å spille med en spiss ved siden av meg og det tror jeg de fleste angripere foretrekker. Når vi ikke gjør det så er vi avhengig av å ha midtbane og kanter som støtter opp og hjelper. Med mye bevegelse er det lettere for spisser å komme til sjanser, sier Moa.