For de fleste av oss starter turen til Nordland med en reise nordover. For mange en lang reise. Men det er en reise som er verdt hvert minutt. Naturen er storslått og innbyr til en mengde forskjellige aktiviteter og inntrykk uansett om du trives best på hav eller på land, høyt eller lavt.

Denne gangen har vi samlet en rekke turer fra hele Nordland til deg fra turportalen Lommekjent.no.

Først fra Lommekjents egne topptureksperter Toppturgutane som holder til i Lofoten. På deres bruker på Lommekjent.no kan du finne en rekke forslag til flotte toppturer både sommer og vinter. Noen av turene vil være i det luftigste slaget for de aller fleste av oss men ønsker du å lese om deres opplevelse av turen har de en flott beskrivelse med bilder på bloggenToppturgutane.no. Beskrivelsen med kart til Barstrandstraversen finner du på Lommekjent.

Er du først begynt på toppturene, hvorfor stoppe? Hva med Kongstindtraversen?

En fin og eksponert fottur. Hvor du går over alle Kongstindene. Se turen her.

Eivind har skrevet om flere flotte turer i Lofoten blant annet Keiserruten ved Svolvær i Lofoten.

Keiserruten, oppkalt etter den tyske keiser og lofotvenn Wilhelm II, er en ca. 14 mil lang bil- og sykkelrute øst i Lofoten. For de fleste er den best å dele opp i 3-5 deler, men kan også sykles i ett strekkI løpet av turen passeres en rekke både vel- og ukjente landemerker

Og er du I Svolvær eller Kabelvåg, og på utkikk etter en flott søndagstur er Tjeldbergtind perfekt. En relativt kort rute, men allikevel vanvittig god utsikt fra toppen - både østover mot Svolvær og vestover mot Kabelvåg. Flott tur for hele familien! Turbeskrivelsen finner du her.

Klikk her for å se turen Tjeldbergtinden Austvågøy Lofoten

Se også turbeskrivelsen fra Djevelporten.

For mange er det sjøen som gjelder. Og hva er vel flottere enn å oppleve kysten fra kajakk? Hele Nordlan er et padleparadis enten du vil til de mange øyene på Helgelandskysten eller padle i Vesterålen. Har du god tid og virkelig vil ha den store opplevelsen kan du jo bli inspirert av Randi Skaug som skal padle fra Nord-Trøndelag til den russiske grensen i sommer. Hør bare hva hun skriver på bloggen sin

Sakteruta er en fin fin havkajakk. Sommeren 2012 går den i enveis rute langs verdens vakreste kyst, nemlig Norges arktiske kyst. Det er samtidig et av verdens tøffeste farvann.

Turen starter der fenomenet trønderbart slutter. Når folk snakker russisk er vi kommet for langt.

Sakterutas enkle filosofi: «Turen tar den tida den tar.»

Skaug har også invitert folk som ønsker å padle med henne til å ta kontakt. Les mer om turen på Sakteruta.no

Lommekjent har flere aktive brukere med mange turforslag i hele Nordland. Ta for eksempel en titt på brukerne

Otto, Torbjørn, Chan,Jon Arne (Sykkelturer i nærheten av Narvik)

Du vil finne enda flere tips på turportalen Lommekjent.no men vi har samlet noen av dem under her. Noen av de mangler beskrivelse, men kanskje du vil skrive en etter å ha vært der?