Årets festivalsommer nærmer seg, og det er klart for fest, god musikk og enda bedre venner. Men hva i all verden skal du ha på deg? Vi guider deg til sommerens hotteste festivalmote!

Superstjernene setter trendene

Zoe Kravitz var en av kjendisene som koste seg på Coachella-festivalen i april. Hun gikk i trendy denimshorts og kort hekletopp. (Foto: Barbara Kokkinos / VISUAL Press , © NASSER)
Du har kanskje hørt om Coachella-festivalen? Også kjent som verdens hippeste musikkfestival. For ikke å snakke om motefestival. Coachella-festivalen avholdes i Indio i California i april hvert år, og gjestes av superstjerner som Beyonce, Alexa Chung, Kate Bosworth og supermodell og stilikon Kate Moss. Sammen setter superstjernene standarden for den kommende festivalmoten.

LES OGSÅ: Slik skal buksene se ut nå

I år var det Rihanna som stod for festivalens aller kuleste antrekk, med oppklipt denimshorts med høyt liv og nagler, magetopp med påskriften «Peace», svart og rosa Chanel-jakke, stort gullsmykke og med rødmalte lepper og negler. Også wild child Lindsay Lohan så overraskende representabel ut under årets Coachella-festival med en enkel minikjole og skyhøye hæler.

FESTIVALMOTE: Fra toppen t.v: Armyinspirert vintagejakke fra Urban Outfitters Vintage Surplus-kolleksjon (ca. kr 880 NOK, Urbanoutfitters.com), singlet i grått (kr 249, Bikbok), lang shorts i vasket og farget denim med slitte detaljer og skåret kant nederst (kr 299, H&M), stort halskjede i gull (kr 1399, Nina Jarebrink), flat ankelstøvel i flettet lær (kr 2700, The Last Conspiracy).

When in Rome

Roskilde, Slottsfjell, Glastonbury eller Øya? Det er viktig å ta geografiske forhold med i betraktningen når du skal velge festivalantrekk for sommeren. For mens du på Roskilde og Glastonbury må pakke en koffert, kan du mest sannsynlig stikke hjem å skifte etter Slottsfjell og Øya. Det er heller ikke så dumt å høre på værgudene. For det er en verden mellom strålende sommersol og gress som kiler mellom nakne tær og klissvåt gjørme til knærne.

I SØLA: Øverst f.v. Sorte støvler med høyt, bredt skaft, tweed-lignende mønster og røde detaljer (kr 699, Tretorn), støvel som er lilla utenpå og rosa inni (kr 499, RubberSub), grønne støvler med romslig skaft og oppbygget såle (kr 699) og regnfrakk med detaljer som toveis glidelås , justerbar hetter og fleece i kragen (kr 999, Tretorn).

Geografi og meterologi til side - én ting har alle festivaler til felles. Du har kanskje hørt om ordtaket When in Rome, do as the Romans? Det gjelder i høyeste grad på festival. Derfor: La de høye hælene ligge hjemme, jenter. Ellers risikerer du å stå bom fast med ti centimeter hæler som teltplugger i bakken. Dessuten er gummistøvler langt mer trendy. Det var Kate Moss som introduserte de legendariske Hunter-støvlene på Coachella-festivalen. I år er det color blocking som gjelder. Vi snakker støvler i alle regnbuens farger, gjerne med såler i kontrastfarger. Og når vi snakker om dårlig vær - paraply er heller ikke det helt store på festival. Bruk heller en kul regnponcho, så slipper du å stikke ut øyet på sidemannen.

LES OGSÅ: Plaggene du bør investere i allerede nå

Lag på lag

Lag på lag, på lag på lag. Det er stikkordet for sommerens festivaler. Uansett mote og trend. Prinsippet er enkelt - en lagvis oppbygging av plagg hjelper deg å holde på varmen om det blir kjølig, og blir det for varmt tar du av et lag. Veldig enkelt. Veldig praktisk. Et smart triks er at det ytterste laget er en tynn regnjakke som holder regn og vind ute, men som lett kan knytes rundt livet om solen skulle titte frem.

FESTIVALMOTE: Fra toppen t.v: Solbriller i cateyes-modell (kr 2855, Yves Saint Laurent), armbånd i imitert gull (kr 99, Bikbok), vid kimono i mønstret, crêpet chiffong med trekvartlange ermer (kr 249, H&M), svarte støvler med neongul såle (kr 1200, Ilse Jacobsen), lang jeansshort (kr 299, Bikbok).

Pakk i ryggsekk

På de fleste festivaler er det ryggsekk som gjelder. Uansett hvor romslig og robusert den store trillekofferten din er, vil den sannsynligvis ikke være spesielt god å trille over en gjørmete gresslette. Når det gjelder hva ryggsekken bør fylles med, er det selvsagt avhengig av hvor du skal og hva værmeldingen sier, men som oftest er det fornuftig å gardere seg litt; pakk lette og luftige plagg i naturmaterialer som puster; bomull og lin er stalltips. Slitesterke jeans er aldri dumt, ei heller en fint vind- og vannavstøtende jakke. I tillegg til de obligatoriske festvialstøvlene bør du pakke fornuftige (ja, kjedelig, men sant) sko som joggesko eller lave spasersko. Husk at du kommer til å hoppe opp og ned i timevis! Vil du ha med noe litt ekstra fint til en teltfest eller to, så velg kilehæler eller sommerlige sandaler fremfor tynne hæler. En tynn sommerkjole i indisk bomull tar nesten ingen plass i sekken, og er den kort kan du dra på deg jeans under når det blir kjølig på kvelden.