OPPVASK: Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) vil finne ut hva som gikk galt da popidolet Justin Bieber gjestet hovedstaden onsdag. (Foto: Montasje / TV 2)
OPPVASK: Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) vil finne ut hva som gikk galt da popidolet Justin Bieber gjestet hovedstaden onsdag. (Foto: Montasje / TV 2)

Byrådsleder krever full Bieber-oppvask

Flere ble skadd da tusenvis av elleville Bieber-fans ville se gratiskonsert ved Operaen.

Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) var livredd for at noen skulle bli alvorlig skadd under Justin Bieber-konserten onsdag, og krever nå full gjennomgang av arrangementet.

– Jeg har allerede tatt kontakt med Beredskapsetaten for at de skal gjennomgå hele arrangementet fra planlegging til gjennomføring. Vi må finne ut hva som gikk galt og hvorfor det skjedde, sier Berger Røsland til VG.

LES OGSÅ: – Sikkerheten er helt uakseptabel

Ingen alvorlig skadd

Til alt hell ble ingen alvorlig skadd da tusenvis av elleville Justin Bieber-fans innfant seg ved Operaen onsdag kveld.

Men foreldre «God kveld Norge» snakket med på stedet valgte å reise hjem med sine barn, og kalte situasjonen uakseptabel.

– Det er veldig dårlig! De har veldig lite kontroll og det er lite vakter her. Veldig mye folk, og det hjelper jo ikke da at småjenter blir presset ut og besvimer. Jeg har sett folk som har besvimt i dag, sier Inger-Louise Arnesen.

49 småskader og 14 i ambulanse

Operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt forteller til NTB at 49 jenter fikk småskader og 14 ble kjørt med ambulanse til legevakt, ingen av dem med alvorlige skader.

Han forteller at politiet allerede onsdag kveld var i full gang med å evaluere arrangementet.

– At det i går kveld ble gjort en feilvurdering er det ingen tvil om. En dramatisk feilvurdering, sier byrådslederen.

Redd for drukning

Tore Sigerud var en av foreldrene som hadde tatt med seg barna på Operataket onsdag. De endte også opp som skuffede fans som valgte å dra hjem.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Vi kom hit for å se konsert, mend et er litt usikkert om konserten er her eller andre steder så det er litt kaos å være her sammen med barn, sa han til «God kveld Norge».

Forelderen synes opplegget virker lite planlagt.

– Jeg synes det virker dårlig organisert. Jeg har ikke mine store formeninger men siden jeg ikke er blodfan så er det jo enda verre. Sikkerheten virker svært kaotisk. Det er jo i nærheten av vann og det har vært stor trengsel her. Det virker veldig skummelt synes jeg.

Artikkelen fortsetter under bildet

VANSKELIG JOBB: Vaktene på Operataket har sitt fulle hyre med å holde styr på de mange tenåringsjentene som har stått bak gjerdene i mange timer. (Foto: TV 2)
VANSKELIG JOBB: Vaktene på Operataket har sitt fulle hyre med å holde styr på de mange tenåringsjentene som har stått bak gjerdene i mange timer. (Foto: TV 2)

Gjemte seg bak et tre

Også ordfører Fabian Stang er kritisk til arrangørens planlegging av Justin Bieber-besøket med gratiskonsert ved Operaen som høydepunkt. Stang kom syklende ned Stortingsgata tidligere på dagen, da han plutselig befant seg blant hundrevis av Bieber-fans.

– Det kom plutselig en svær gjeng med jenter løpende. Jeg ble redd og måtte gjemme meg bak et tre for ikke å bli trampet ned. Jeg har stor sans for engasjement, men der og da var jeg veldig redd, sier Stang til VG.

– Jeg var veldig bekymret for de unge jentene. Det er ikke jentenes skyld, men arrangørens ansvar, sier Stang.

LES OGSÅ: Se Elaha (16) gå amok: – Jeg tok på Justin Bieber!

Bekymret

– Vi var svært bekymret. Det kom mye mer folk enn vi hadde regnet med. De som ikke kom inn på selve området, ble både sinte og skuffet, sier politistasjonssjef Kåre Stølen, som ledet politioperasjonen ved Operaen.

Da Bieber hadde forlatt scenen og tusenvis av fans toget ut, kunne han puste ut og konstatere at det likevel hadde gått greit.

– Det har gått veldig bra. Nå skal vi bare få alle trygt hjem, sa Stølen til NTB.

– Vi hadde ikke engang drømt om at dette skulle sette i gang så store bevegelser. Jeg tror også at Biebers crew har kjent presset i løpet av dagen, selv om de reiser rundt med ham til daglig og er mer vant til denne typen oppstyr. Det har vært ekstreme reaksjoner i byen, og det har vært komplisert logistikk, sier Singsaas.

Selv om han har forståelse for bekymringene, ikke minst fra Bieber-fansens foreldre, er han sikker på at Universal gledet mange onsdag kveld.

Singsaas presiserer at Universal hadde tett kontakt med Pro Sec og politiet hele tiden, og at selskapet derfor tok de nødvendige forholdsregler. Han tar likevel til etterretning at både byrådslederen og ordfører Fabian Stang vil ha Universal inn på teppet etter konsertkaoset. (TV 2/NTB)

LES OGSÅ:Rano (16) får møte Justin Bieber: – Jeg skal si at jeg elsker ham