FORTVILER: Brede Hangeland og Fulham skapte mange store sjanser, men tapte til slutt 1 3 mot Tottenham. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
FORTVILER: Brede Hangeland og Fulham skapte mange store sjanser, men tapte til slutt 1 3 mot Tottenham. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Brede Hangeland om Viking-krisen: – Jeg synes det er like trist som alle andre

Men Brede Hangeland har ikke svaret på hvorfor Viking nok en gang skuffer.

Akershus Festning (TV 2 Sporten): Brede Hangeland spilte 114 kamper i Tippeligaen og scoret seks mål for Viking fra 2000 til 2005.

Landslagskapteinen følger fremdeles med gamleklubben og har selvsagt fått med seg at Stavanger-klubben nok en gang leverer høyst skuffende resultater i Tippeligaen.

– Jeg synes det er like trist som alle andre. Jeg håper og ønsker som alle andre Viking-patrioter at Viking skal gjøre det bra og vinne serien, og når det ikke skjer blir du selvfølgelig fryktelig skuffet, forteller Hangeland til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Vikings styreleder: - Åge Hareide har vår fulle tillit

– Det er mye som ligger til rette for at Viking skal være et topplag. De har en bra stadion og god økonomi

– Umulig å gi svar på
Hangeland aner ikke hvorfor den ambisiøse klubben nok en gang sliter i bunnsjiktet.

– Det er vanskelig å sette fingeren på hva som er galt sett fra utsiden. Du må nesten være nærmere tingenes tilstand for å få svar på det, konstaterer han.

Viking har de siste ti årene brukt flere titalls millioner kroner på spillerkjøp og hentet store trenernavn som Roy Hodgson, Tom Prahl, Uwe Rösler og nå sist Åge Hareide på millionlønninger.

Likevel får ingen av trenerne spillerne til å prestere på et forventet nivå. Det overrasker Hangeland.

– Det er mye som ligger til rette for at Viking skal være et topplag. De har en bra stadion, god økonomi, flotte fassiliteter og en grunnleggende stor interesse i byen. Likevel har det ikke gått som det bør gå, slår han fast.

Utelukker ikke Viking-retur
Selv om Viking sliter utelukker ikke Hangeland en retur til gamleklubben. Midtstopperen har ett år igjen av sin kontrakt med Fulham og legger ikke skjul på at det er aktuelt å avslutte karrieren i Stavanger-klubben om noen år frem i tid.

– Ja, det kan godt være. Men ikke enda håper jeg. Hvis jeg skal spille i Tippeligaen igjen er det ikke aktuelt å spille i en annen klubb enn Viking. Så får vi jo se om jeg orker det, eller legger opp før den tid, sier Hangeland og smiler lurt.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Brede Hangeland. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Brede Hangeland. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Les også: Stavanger-pressen har fått nok: – Viking bør sparke Hareide

Tung eksamen
Norges landslag forbereder seg for tiden til lørdagens privatkamp mot Kroatia. Onsdag fikk imidlertid Hangeland fri fra trening for å ta eksamen i finansregnskap.

– Nei, jeg vet ikke hvordan det gikk – det var tungt stoff. Men jeg håper jo det gikk greit, konstaterer Hangeland – som nå er et skritt nærmere sin femårige økonomiutdannelse.

PS: Vikings Rune Jarstein og Valon Berisha er også på landslagssamling - men ønsket ikke å uttale seg om Viking-krisen før de er tilbake i Stavanger på mandag.