FRYKTER FOR BARNAS SIKKERHET: Fortvilte foreldre frykter for sikkerheten rundt barna under Justing Biebers konsert på Operataket.
FRYKTER FOR BARNAS SIKKERHET: Fortvilte foreldre frykter for sikkerheten rundt barna under Justing Biebers konsert på Operataket.

Justin Bieber-kaoset: – Sikkerheten er helt uakseptabel

Frustrerte foreldre frykter for barnas sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo by har blitt snudd på hode etter at tenåringsidolet Justin Bieber landet i Norge tirsdag klokken 16:52.

Flere tusenvis av ungpiker har jaget rundt i byen på jakt etter sitt store idol og satt seg selv i livsfarlige situasjoner blant annet ved å kaste seg foran bilene til Justin og hans crew.

Etter at det ble klart at artisten skal holde en gratiskonsert på Operataket i Oslo har det stormet til tenåringer og barn, både med og uten foreldre.

Til slutt måtte politiet stenge av området etter at det ble fare for fansens sikkerhet.

Les også: Justin Bieber avlyser pressekonferanse

Barn hopper i vannet

Flere fortvilte foreldre har ringt inn til TV 2 og har kunnet fortelle at flere barn har begynt å hoppe i vannet ved Operaen.

Toalettene er stengt og det er ikke tilgang til mat. Dessuten skal det være vanskelig for barna som står midt blant publikum å få tak i vann.

Inger-Louise Arnesen fra Drammen er en av foreldrene i Oslo i dag som hadde tatt med seg datteren til Operataket i håp om å få et lite glimt av stjernen.

Etter få minutter på stedet ble de vist bort og til «God kveld Norge» kunne hun fortelle at hun ikke er begeistret over det hun har opplevd.

– Vi sto først i køen og så ble vi bare presset ut. Alle som sto bak oss bare løp av gårde og plutselig så vi bare en storskjerm som sto der. Det er helt kaos, sier hun.

Les også: Hemmelig Bieber-skriv lekket ut

– Ingen kontroll

Videre forteller hun at barn er veldig lei seg over alt rotet med informasjonen.

– Ungene er kjempeskuffet. Nå fikk vi nettopp greie på at konserten ikke skjer før nærmere klokken ni ti i kveld. Så nå drar vi hjem, slår hun fast.

Hun mener sikkerheten rundt barn og unge er altfor dårlig under en slik event.

– Det er veldig dårlig! De har veldig lite kontroll og det er lite vakter her. Veldig mye folk, og det hjelper jo ikke da at småjenter blir presset ut og besvimer. Jeg har sett folk som har besvimt i dag!, forteller Arnesen.

Hun fraråder nå andre foreldre å sende barna sine ned til Oslo sentrum alene og sier hun selv aldri ville sendt sine barn ut på egen hånd i kaoset.

– Nei, det ville jeg aldri gjort! Jeg ble med i dag fordi jeg visste det kom til å bli mye mennesker, men ikke så kaotisk. Jeg synes det er håpløst. Det er helt ille. sikkerheten her er helt vanvittig, sier hun.

Hun mener både media og de som har ansvaret for sikkerheten bør ta ansvar for kaoset.

– Når jeg tenker på alle ungene som blir sendt hit så er denne sikkerheten helt uakseptabel. Jeg har sett folk bli skadet og barn som gråter.

Les også: Se Elaha (16) gå amok: – Jeg tok på Justin Bieber!

Måtte be politiet om hjelp

Datteren Silje Marie på 13 år sier at hun var en av dem som ble presset ut av køen på Operataket.

– Jeg ble presset inn mot gjerdet og holdt på å falle ut. Til slutt måtte jeg spørre politiet om de kunne hjelpe meg ut, forteller den tårevåte trettenåringen som dessverre ikke fikk sett sitt store idol i dag.

Les også:Se når Bieber spiller gratiskonsert på Opera-taket

Redd for barnas sikkerhet

Også Tore Sigerud hadde tatt med seg barna på Operataket i dag.

De endte også opp som skuffede tilskuere.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Vi kom hit for å se konsert, mend et er litt usikkert om konserten er her eller andre steder så det er litt kaos å være her sammen med barn.

Han synes opplegget virker lite planlagt.

– Jeg synes det virker dårlig organisert. Jeg har ikke mine store formeninger men siden jeg ikke er blodfan så er det jo enda verre. Sikkerheten virker svært kaotisk. Det er jo i nærheten av vann og det har vært stor trengsel her. Det virker veldig skummelt synes jeg.

Han har et klart svar på om han ville sendt sine døtre ned til konsertområdet alene.

– Nei! Ikke i den alderen her. Nei!, svarer han bestemt.

Les også: Rano (16) får møte Justin Bieber: – Jeg skal si at jeg elsker ham