Hotell Bristol, Oslo (TV 2 Sporten): Ventetiden er snart over.

Om halvannen uke braker det løs i EM med åpningskampen mellom Polen og Hellas.

LES OGSÅ: Disse stjernene får du se i EM-sluttspillet
LES OGSÅ: Her er draktene stjernene skal spille med under EM

Spillerne i den norske A-troppen klarte imidlertid ikke å kvalifisere seg til mesterskapet i Polen og Ukraina – men kommer likevel til å følge godt med på kampene som skal spilles foran TV-skjermen.

– Van Persie hatt en fantastisk sesong for Arsenal, så det blir spennende å følge ham. I tillegg har jeg satset penger på Tysklands Gomez som toppscorer - så jeg håper at han gjør det bra .

TV 2 Sporten har i den anledning bedt et utvalg av spillerne i den norske landslagstroppen som møter Kroatia i vennskapskamp på Ullevaal førstkommende lørdag svare på følgende EM-spørsmål:

1) – Hvem tror du kommer til å vinne EM?

2) – Hvilke profiler tror du kommer til å prege mesterskapet?

EM-sluttspillet i altomfotball.no: Kamper | Statistikk

Her er svarene:

Ruben Yttergård Jensen:

1) – Jeg holder Spania som favoritter, foran Tyskland. Men det er Frankrike som er min personlige favorittnasjon i slike mesterskap.

2) – Jeg tror først og fremst en spiller som Samir Nasri kommer til prege mesterskapet. Jeg tror han kommer virkelig til å storspille.

Markus Henriksen:

1) – For meg så er det tre nasjoner som kan vinne: Spania, Tyskland og Nederland kommer alle til å kjempe om EM-gullet.

2) – Jeg tror spillere som Franck Ribery og Arjen Robben virkelig kommer til å vise seg frem. De viste veldig god form i Mesterligaen og kommer til å overraske.

Lars Christopher Vilsvik:

1) – Tyskland vinner. De har gjort det bra i det siste, bortsett i fra den siste landskampen mot Sveits. Jeg tror Tyskland eller Spania tar det.

2) – Nei, det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg håper bare på at Tyskland «vinner hele dritten».

Kim André Madsen:

1) – Jeg er helt enig med min lagkamerat i Godset, og sier Tyskland som vinner jeg også.

2) – Min favoritt er Badstuber, det må du få med. Ellers så tror jeg jo at en spiller som Robin van Persie kommer til å kjempe om toppscorertittelen.

Morten Gamst Pedersen:

1) – Spania er favoritter fordi de har vunnet alt tidligere. Tyskland, Nederland og muligens Italia blir utfordrere.

2) – Det blir faktisk spennende å se. Hele den spanske troppen er jo flust av spillere som kan gjøre det bra. Dessuten har van Persie hatt en fantastisk sesong for Arsenal, så det blir spennende å følge ham. I tillegg har jeg satset penger på Tysklands Gomez som toppscorer - så jeg håper at han gjør det bra.

Mario Gomez (Foto: DANIEL ROLAND/Afp)

Tarik Elyounoussi:

1) – Jeg håper og tror at Spania vinner, fordi jeg har fulgt mye med i La Liga og mener det er der den beste fotballen spilles. De har også vunnet mesterskapet tidligere og har mye å forsvare.

2) – David Silva kommer til å bli den store profilen. Han har hatt en fantastisk sesong for Manchester City. Dessuten vil jo Iniesta og Xavi og disse andre på Spania som holder et sinnsykt nivå til å være gode. Jeg tror også det kommer frem noen nye ukjente som kan slå gjennom.

Moa:

1) – Jeg tror at Spania vinner fordi de spiller den absolutt beste fotballen.

2) – Jeg tror noen tyske spillere kommer til å vise seg frem. De har fått frem mange unge bra spillere og det er kult hvis disse får vist seg frem og preget EM.

– Tyskland er et mesterskapslag som gjorde det godt i VM nå sist. Jeg tror Tyskland vinner, og at de får størst kamp fra Spania.

John Arne Riise:

1) – Spania vinner, ganske enkelt fordi Spania har det beste laget.

2) – Det er vanskelig å si. Men flere spanske kommer til å være gode, og i tillegg til Xavi og Iniesta og den gjengen der vil van Persie være god.

Brede Hangeland:

1) – Jeg har egentlig sagt Tyskland hele tiden, selv om de tapte 3-5 i sin siste kamp nå. Men Tyskland er et mesterskapslag som gjorde det godt i VM nå sist. Jeg tror Tyskland vinner, og at de får størst kamp fra Spania.

2) – Det er vanskkelig å komme med slik spådommer. Men van Persie kan jo fort bli toppscorer dersom Nederland kommer langt. Dessuten dukker det alltid opp noen spillere fra sidelinjen som folk ikke forventer vil herje i EM.

Erik Huseklepp:

1) – Nederland eller Spania er de to største favorittene slik jeg ser det.

2) – Vanskelig å si. Men jeg tror jo Robben vil sette sitt preg. Og selvsagt Ronaldo. Men Portugal har jo havnet i en tøff gruppe og det er jo faktisk mulig at Portugal ryker ut allerede etter gruppespillet.

Christian Grindheim:

1) – Tyskland eller Spania kommer til å vinne det.

2) – Det blir nok mange profiler, men det er vanskelig å komme utenom spillere som Arjen Robben og Cristiano Ronaldo. Og så kommer det jo alltid til å komme frem noen ukjente som slår til.

Vadim Demidov:

1) – Spania kommer til å bli sterke. Jeg tror at Spania eller Portugal kommer til å vinne.

2) – En spiller som Cristiano Ronaldo har jo vært helt ekstrem i La Liga denne sesongen og jeg både håper og regner med at Cristiano Ronaldo blir den store profilen.

– Jeg får si som Benny Lennartsson sa en gang: «Jeg er fotballtrener, og ikke spåmann». Hvem som vinner EM kan de fleste synse noe om.

Nils Johan Semb (Toppfotballsjef):

1) – Jeg får si Polen og Hellas jeg da. Neida. Min favoritt til å vinne det er Tyskland.

2) – Mange kommer til å vise seg frem. Spania har bra spillere som Xavi, Iniesta og Fabregas. Dessuten er jeg spent på hva Zlatan Ibrahimovic kan vise frem. Han har gjennomført en strålende sesong i Serie A og det hadde vært moro om Sverige og Zlatan hadde gjort det bra.

zlatan_em768

Egil Drillo Olsen (Landslagssjef):

1) og 2) – Jeg får si som Benny Lennartsson sa en gang: «Jeg er fotballtrener, og ikke spåmann». Hvem som vinner EM kan de fleste synse noe om. Det samme om hvilke spillere som vil sette sitt preg på mesterskapet. Men jeg vurderer faktisk Kroatia, som vi møter på lørdag, som et bedre landslag enn for eksempel England og en utfordrer som kan vinne EM-gullet. Jeg skal selv til EM som kommentator og gleder meg til å se kampene fra mesterskapet.

EM-sluttspillet i altomfotball.no: Kamper | Statistikk

Hvem tror vinner EM og hvem blir profilene? Ta debatten i kommentarfeltet under!