Våpenhvileavtalen i Syria er nå skutt fullstendig i stykker. FN-utsending Kofi Annan har ennå ikke gitt opp håpet om å snakke Syrias diktator til fornuft.

Men det har tydeligvis flesteparten av de vestlige landene, som tirsdag masseutvise flere titalls syriske diplomater.

– Vi har i dag innkalt den syriske chargé d'affaires i London. Han har fått sju dager på seg til å forlate landet, sier Storbritannias utenriksminister, William Hague.

LES OGSÅ: Annan i Damaskus: – Jeg er sjokkert

Over 100 drept

Australia, Tyskland, Canada, USA, Frankrike og England er blant landene som i dag har utvist syriske diplomater.

MANGE DØDE: Ifølge syriske aktivister har mer enn 12.600 mennesker mistet livet i konflikten i Syria, mens FN mener at rundt 10.000 er drept (Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout)

Den koordinerte og uvanlig sterke aksjonen kommer etter helgens blodige massakre i byen Houla, der 108 mennesker ble drept. 49 av dem barn.

LES MER: – Her starter massakren i Houla

Ifølge FN og øyenvitner på stedet ble ofrene skutt og stukket til døde på kloss hold trolig av regjeringslojale militssoldater.

Syrias diktator, president Bashar al-Assad, har i dag gjentatt at hans regjering ikke hadde noe med drapene og gjøre, og skylder på opposisjonen.

LES OGSÅ: Grusomme scener fra Syria sjokkerer verden

Russland støtter Syria

Og han får igjen støtte fra regimets største våpenleverandør – Russland.

– Vi er urolige over at enkelte land har begynt å utnytte hendelsen den 25. mai som påskudd til å fremme krav om militær inngripen, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Russland solgte våpen for over seks milliarder kroner til Syria i fjor.

Frykter full borgerkrig

De vestlige landene med Frankrike og Storbritannia i spissen sier imidlertid at de nå vil fortsette å øke presset på regimet i Syria, med eller uten Russland med på laget.

Angrepet i helgen fordømmes av norske myndigheter, som frykter full borgerkrig.

– Jeg er dypt sjokkert over massakren. Situasjonen i Syria er svært alvorlig og hendelser som dette kan føre landet ut i full borgerkrig, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre tidligere tirsdag.

LES OGSÅ: Norske Tove møtte syriske barn: – Alle kjenner noen som er drept