Kisa fortsetter å imponere kraftig, nå alene på tabelltoppen

Kisa ankom Jæren proppfulle av selvtillit og med tre strake seirer i bagasjen. Spillerne uttaler at de har en trygghet i spillet sitt da de alle vet hva de skal gjøre både når de har ball og også når de ikke har kula. Med denne tryggheten og strukturen tok de sin fjerde seier på rad, etter å ha vunnet 2-0 mot et Bryne som før kampen sto med to strake seirer og med håp om å melde seg på i kampen om opprykk.

Bortelaget spilte med en sterk medvind i første omgang, og saltoinnkastene til Holmen skapte mye hodebry for vertene. Det var tilløp til panikk hver gang disse kastene ble tatt, og det var ofte, og bare tilfeldigheter gjorde at Kisa ikke scoret på noen av dem. Bryne skaper lite i motvinden, men har en god mulighet ved Stokkeland etter 36 minutter. I det 41. minutt går Kisa opp i ledelsen ved en heading fra Severeide på pasning fra Andresen. Like etter er hjemmelaget nære på utligning, men headingen fra Bright går rett utenfor. Det siste som skjer av farligheter er en stor sjanse fra bortelagets Holmen, som header i tverrliggeren rett før pause.

De siste 45 minuttene består av et massivt press fra hjemmelaget mot Kisas mål. Bryne skaper noen meget gode sjanser, men preges også av liten besluttsomhet, effektivitet og offervilje i de avgjørende situasjonene. Så i det 76. minutt viser topplaget Kisa det motsatte da Soltvedt stikker i bakrom på en pasning fra Holmen, og plutselig er stillingen 0-2.

Med tabelltopp og seier i denne vriene bortekampen var trener Erlandsen selvfølgelig en fornøyd mann etter kampen. Han mente at 1. omgangen var noe av det beste de hadde gjort spillemessig i år, og at laget hans viste god struktur og effektivitet. Hjemmelagets trener Bergersen var ditto misfornøyd og var forferdelig skuffet etter kampslutt. Han mente laget hans hadde hatt uendelig med muligheter til å score, men maktet ikke å utnytte sjansene.

Bryne tar imot TUIL i en utrolig viktig kamp i siste runde før ferien. De er nødt til å hanke inn tre poeng i dette oppgjøret, hvis de ikke skal tilbringe ferieukene lite hyggelige diskusjoner internt. Kisa er verter for Sarpsborg til et oppgjør mellom første og andreplassen på tabellen. Med ett poeng eller mer ferierer Kisa på tabelltoppen. Smått utrolig, men veldig imponerende i så fall.

KAMPFAKTA: Bryne FK – Ull/Kisa 0-2

MÅL: 0-1 Holmen(41), 0-2 Soltvedt(76)

GULE KORT

HJEMMELAG: Lode, Risholt

BORTELAG: Jørstad, Andresen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kristiansen – Landro, Risholt, Lode, Midtsian – Fernandes, Stokkeland, Stenersen, Helle – Bright,Herrem

INNBYTTER HJEMMELAG: Ertzeid for Stenersen(64), Høyland for Helle(75)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Origi – Andresen, Nordnes, Flittie Onstad, Rosenkilde– Moen Hansen, Jørstad, Adebahr, Severeide – Holmen – Soltvedt

INNBYTTER BORTELAG: Jansen for Hansen(90)

Start overkjørte et tannløst Glimt

Det var to vidt forskjellige utgangspunkt lagene hadde før denne kampen. Start var flere nummer for små borte mot Mjøndalen sist og tapte hele 3-0, mens Glimt vant en knallsterk seier 4-0 hjemme mot Sandefjord. Det var tydelig at hjemmelaget hadde bestemt seg for at avskjedskampen på det flotte naturgresset skulle bli en verdig avskjed samt en revansje for det forsmedelige tapet sist. Start var best fra første sekund og vant meget fortjent 3-0 mot Glimt. Vi talte 7-0 i klare målsjanser til hjemmelaget.

Start imponerte i sitt offensive spill med gode bevegelser, gode løp og god pasningskvalitet. Allikevel var det den defensive jobben laget gjorde med å ta ut kontringspunktene til Glimt og ligge i riktige avstander til hverandre for å hindre bortelaget i å få overganger, som kanskje imponerte mest. Så også ved 1-0 scoringen da Søgård skyter, vinner ballen tilbake med å være aggressiv og kula havner til slutt hos Asante. Asante gjør ingen feil, og med et nydelig skudd i nærmeste hjørnet gir han hjemmelaget ledelsen.

Like etter scoringen oppstår en stygg episode hvor Wemberg og Berg går på samme ball. I en voldsom kollisjon pådrar Berg seg en trolig hjernerystelse, og må forlate banen noen minutter seinere.

Debutant fra start hos Start, Dardan Reshaj, står for en herlig enkeltmannsprestasjon kun minutter seinere da han får et langt oppspill i bakrom. Han demper ballen nydelig ned, vender av Braaten i samme bevegelse, men skuddet blir for svakt og går utenfor. Unggutten var frisk i de første 60 minuttene, gode bevegelser, fin teknikk og en flott pasningsfot. En spiller vi helt sikkert vil få se mer av i årene som kommer.

I det kampen rundet halvtimen kom hjemmelaget til en gedigen dobbeltsjanse ved Søgård og Asante, men godt keeperspill og heroiske blokkeringer fra hjemmelaget forhindret scoring. Men bare minutter seinere sitter 2-0 bak Londak. En kort corner, hvor Reshaj til slutt slår inn i feltet, resulterer i at en umarkert Vilhjalmsson header kontant inn 2-0 fra fem meters hold. Et fint cornertrekk, men også meget svakt markeringsarbeid av bortelagets forsvar.

2. omgangen starter i et rolig tempo, men det er fortsatt Start som har full kontroll på kampen. Men etter ett kvarter tar omgangen fyr. Først med en flott prestasjon av Vilhjalmsson som mottar ballen på brystet, kaster seg rundt og treffer tverrliggeren og ned på streken med et fantastisk brassespark. Minuttet seinere fosser Vikstøl inn i sekstenmeteren til Glimt, og en noe klønete Sane feller Start-spilleren og Start får et korrekt idømt straffespark. Det setter Asante inn på elegant og nonchalant vis, og det står 3-0 til hjemmelaget. Fra dette tidspunktet og ut kontrollerer Start kampen fullt, skaper noen sjanser og unngår å slippe Glimt til en eneste farlig sjanse.

Vilhjalmsson lagde sitt 7. mål for sesongen og er dermed likt med bortelagets Braaten på toppen av listen for måljegere. En Braaten som nå har gått tre kamper uten å score mål, noe uvant til han å være.

Bortelagets trener Hansen var en slagen mann etter kampen og mente at det rett og slett var en dårlig fotballkamp av dem, dessverre. Starts Mjelde var selvfølgelig lang mer fornøyd, og mente at de har god selvtillit på Sør Arena og at seieren kunne vært større.

Start skal til Sandvika Stadion og møte bunnlaget Bærum i neste runde. Det skal være en overkommelig oppgave. Med seier kan laget feriere på direkte opprykksplass, da lagene foran på tabellen møtes i innbyrdes oppgjør. Glimt skal hjem på Aspmyra, hvor de står med fire strake seirer, for å ta imot Strømmen. En kamp de er store favoritter i, men Strømmen har vist til nå i sesongen at de er vriene å slå når de ligger lavt i banen.

KAMPFAKTA: IK Start – Bodø/Glimt 3-0

MÅL: 1-0 Asante(21), 2-0 Vilhjalmsson(33), 3-0 Asante(58)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Sane, Jacobsen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Lund Hansen – Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl – Kristjansson, Søgård, Owello, Asante – Reshaj, Vilhjalmsson

INNBYTTER HJEMMELAG: Tveit for Dreshaj(78), Tronstad for Søgård(90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Londak – Jacobsen, Braaten, Wemberg, Imingen – Knarvik, Berg, N’Diaye – Sane, Braaten, Johansen

INNBYTTER BORTELAG: Berglannn for Berg(30), Khalili for Braaten(64), Saltnes for N’Diaye(77)

Krisen forverret i Hødd, TUIL med nok en sterk hjemmeseier i snøværet

Et Hødd som før sesongen var tippet på øvre halvdel kom til kampen med fire strake tap og nest siste plass på tabellen. Mot et TUIL som har prestert godt etter opprykket og har vært bunnsolide på eget kunstgress, fikk Hødd sitt femte strake tap. Kampen var en jevn affære som kunne endt annerledes, men nå er Hødd i dyp sportslig krise. Avstanden til lagene på sikker side av nedrykksstreken begynner å bli stor, og laget sliter med å finne tilbake til rytmen i spillet som gjorde de så gode i fjorårets sesong. MEN innsatsen er tilbake i mannskapet, og vi har tro på at de har potensial til å snu situasjonen og begynne å klatre på tabellen.

Hjemmelaget var det beste laget i en målrik førsteomgang. TUIL skapte flest muligheter og var også i føringen to ganger ved scoringer av Kjæve i det 5. minutt på en retur fra et Johansen skudd fra ca. 20 meter og ved Johansen som satt et straffespark sikkert i mål i det 31. minutt. Hødd viste dog god moral og klarte å utligne ledelsen to ganger. Først ved Helland som skyter via en av hjemmelagets spiller og i mål i det 29. minutt, og ved Standal som i omgangens siste minutt setter en flott lobb i mål bak hjemmelagets keeper.

De siste 45 minuttene startet jevnt, men etter hvert fikk hjemmelaget et visst press på Hødd. Og i det 64. minutt scorer Yndestad på et hardt skudd fra ca. 16 meter og hjemmelaget er nok en gang i føringen, 3-2. Fra dette tidspunktet og ut er det bortelaget som har trykket i kampen og kommer til flere gode muligheter. Den største muligheten får Heltne Nilsen i det 80. minutt hvor han runder keeper men skuddet blir blokkert av en av hjemmelagets spillere. I sluttminuttene er Yndestad nær ved å hjelpe Hødd med utligning da kun en god Sørensen forhindrer selvmål.

Trener Eid hos Hødd var fornøyd med moral og innsats, og sier at hans spillere ga alt og at de sto på hele veien. Medisinen fremover blir å ta en trening og en kamp av gangen. Gaute Helstrup var enda mer fornøyd over sitt lags moral og evnen til å komme tilbake selv om Hødd utlignet to ganger.

Hødd tar imot HamKam siste runde før ferien, og alt annet enn seier der vil gjøre sommerferien tung for laget fra Ulsteinvik. TUIL skal til Jæren, hvor det ikke er like vanskelig å ta poeng som før. Med seier her så har de nyopprykkete fra nord hatt en flott innledning på sesongen.

KAMPFAKTA: TUIL – Hødd IL 3-2

MÅL: 1-0 Kjæve(5), 1-1 Helland(28), 2-1 Johansen(32), 2-2 Standal(44), 3-2 Yndestad(64)

GULE KORT

HJEMMELAG: Strøm

BORTELAG: Helland, Brandal

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Sørensen – Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll - Waage

INNBYTTER HJEMMELAG: Hansen for Johansen(82), Johnsgård for Waage(85), Arnøy for Kjæve(90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Nyland – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Aursnes, Heltne Nilsen, Sandal – Helland, Standal, Heltne

INNBYTTER BORTELAG: Karlsen for Standal(75), Haanes for Aursnes(80), Lala for Heltne(88)

Topplaget slet lenge mot bunnplasserte Bærum, men fikk hull på byllen til slutt

Bærum med fem strake tap reiste til løvenes hule med et skadeskutt lag, og selv med heroisk innsats og et par gode sjanser til å rane med seg poeng, kom lagets sjette strake tap mot topplaget Sarpsborg 08. Et Sarpsborg som også hadde sine skadeutfordringer før kampen, sløste fælt med sjansene, men kunne til slutt innkassere tre viktige poeng i opprykkskampen etter å ha skapt over tosifret antall store målsjanser.

1. omgang besto av et konstant press mot Bærumsmålet, hvor en meget god Fredrik Eriksen holdt liv i drømmen om poeng. Eriksen sto for øvrig sin første kamp fra start denne sesongen, etter at førstekeeper Hjulstad måtte stå over etter smellen han fikk sist kamp.

Bortelaget kom mer med i andre omgang, og skapte også noe som kunne ligne på målsjanser foran Sarpsborgs mål. Men hjemmelaget var det klart beste laget også i denne omgangen og skapte flere store målsjanser. Publikum begynte å bekymre seg for at laget kun skulle få ett poeng i denne kampen, da hjemmepublikummet endelig fikk sluppet jubelen løs. Hoås kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn i feltet. Der finner han Giæver som header rett på Eriksen. Eriksen må gi retur og på returen setter Giæver den trygt i mål. Rett før slutt er det nære på at Bærums toppscorer, Shaswari, kommer seg fri og på blankt mål, men en god inngripen av Björnsson i hjemmelagets mål forhindrer et ran av dimensjoner.

Bortelagets trener Tandberg mente det var et fryktelig surt tap og mente de fortjente ett poeng i denne kampen med tanke på den innsatsen laget la ned. Ett poeng hadde ikke vært fortjent, tatt spill og sjanser i betraktning, men med samme innstilling i de kommende kampene tror vi bunnlaget kan kapre poeng mot svakere lag enn Sarpsborg.

Bærum er verter for storlaget Start neste runde, og står sannsynligvis uten seier når de går til ferie etter kampen. Sarpsborg skal til UKI-Arena og toppkamp mot Kisa. Vinner Sarpsborg den kampen ferierer de på toppen av tabellen.

KAMPFAKTA: Sarpsborg 08 – Bærum SK 1-0

MÅL: 1-0 Giæver(81)

GULE KORT

HJEMMELAG:

BORTELAG: Cornell, Sandbu

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Larsen – Jørgensen, Berge, Heieren Hansen, Baigorri – Breive, Ihugba – Elyounoussi, Wiig, Solberg – Hoås

INNBYTTER HJEMMELAG: Jonvik for Breive(26), Giæver for Wiig(27), Divanovic for Elyounoussi(77)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Eriksen – Aubert, Ruud Irgens, Sandbu, El-Masouri – Aalbu, Nervold, Cornell, Berg – Pellegrino, Shaswari

INNBYTTER BORTELAG: Mikkelsen for Nervold(63), Llullaku for Pellegrino(66)

Krisen satt på vent på Gjemselund etter en kamp som inneholdt grisetakling og et mål som kanskje aldri var inne

Et KIL i fullstendig krise etter fem strake tap og null scorede mål siden april, tok imot nyopprykkete Notodden til kamp. Trener Nordlie vante 4-3-3 var byttet ut med 4-4-2 for dagen, og omlegging eller ikke, laget vant en fortjent 3-1 seier selv om Notodden fort kunne tatt med seg poeng fra denne kampen.

KIL var best i 1. omgang, men skapte ikke like mange klare målsjanser som overtaket skulle tilsi. Ja, Notodden hadde muligheter både gjennom Granerud og Dale og kunne fort ha gått i garderoben med ledelse. Bortelagets kaptein Lien måtte gå av banen allerede i det 30. minutt med en strekk, og inn kom Alasker til sine første minutter i årets sesong.

I andre omgang er det også KIL som er det førende laget, i enda sterkere grad enn i den første. Allerede i det 48. minutt setter Melgalvis keeper Larsen på en prøve etter flott angrepsspill hos hjemmelaget, men prøven bestås med en tilsvarende flott redning. Drøye fem minutter seinere er det Tuelo Johansen som får muligheten, men hans heading går like utenfor. Minuttet seinere skal endelig hjemmelaget score igjen, da Melgalvis scorer etter innlegg fra Myklebust. Eller scorer han? TV-bildene kan tyde på at den ballen aldri var over streken, men uansett 1-0 og tusenvis av kilo vekk fra skuldrene til alle involvert i KIL.

Bortelaget blir hete i toppen etter at scoringen ble godkjent, og i det 67. minutt oppstår en situasjon vi ikke vil se på en fotballbane. Alsaker tar lang fart og regelrett slakter ned Hæstad hos KIL. En stygg takling det bare er tilfeldigheter som skiller fra å få katastrofale følger. Hæstad kommer seg heldigvis på beina, og Alsaker får heldigvis rødt kort.

KIL kjører kampen, men det er Notodden som utligner. Lundeberg Enger har kommet inn, og setter inn 1-1 med en flott avslutning. Men KIL viser styrke, og slår umiddelbart tilbake. 2-1 ved Melgalvis, og resten av kampen er det enveiskjøring. Moen pynter på resultatet slik at det ender 3-1.

Lettelsen var selvfølgelig stor, det hadde vært blytungt og fått sitt sjette tap på rad. Men lettelsen var også stor for at laget endelig produserte målsjanser igjen og at de scoret tre mål. Trener Nordlie mente gutta stort sett hadde gjort jobben selv, og viste mental styrke da de slo tilbake etter å ha fått 1-1 i fjeset seint i kampen.

KIL reiser til Finnmarkshallen for å møte et hardt presset hjemmelag, mens Notodden uten Lien, Jenssen og Alsaker møter Ranheim i Notodden.

KAMPFAKTA: KIL Toppfotball – Notodden FK 3-1

MÅL: 1-0 Melgalvis(56), 1-1 Lundeberg Enger(84), 2-1 Melgalvis(86), 3-1 Moen(90)

GULE KORT

HJEMMELAG: Shindika

BORTELAG: Jenssen, Holmen

RØDT KORT: Alsaker(Notodden)

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Aas, Shindika, Melgalvis, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johanessen

INNBYTTER HJEMMELAG: Moen for Myklebust(79), Pireau for Aas(90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Larsen – Jahr, Lien, Jenssen, Sande – Velta, Amundsen – Holmen, Granerud, Nynes – Dahle

INNBYTTER BORTELAG: Alsaker for Lien(30), Kleven for Holmen(66), Enger for Nynes(66)

Ranheim med straffebom og underkjent mål på Strømmen Stadion, hjemmelaget med tre viktige poeng

Ranheim har hatt en god sesongstart, og kunne med seier ta steget helt opp blant lagene i toppen av tabellen. Men Strømmen, med en sesongstart på det jevne, ville det annerledes. Strømmen hadde en vrien inngang på kampen da flere sentrale spillere var ute med karantene og skader. Trener Johnsen valgte derfor å gå fra 4-4-2 til 4-5-1 og legge seg lavt på eget kunstgress. Dette ga et kampbilde hvor Ranheim hadde mye ball uten å produsere veldig mye sjanser, mens Strømmen lå lavt, godt og kompakte og kjørte kontringer. Et kampbilde hjemmelaget til slutt mestret best og som resultert i at de tok en flott 2-1 seier.

Ranheim kommer til kampens første mulighet da Åsen kliner til fra 20 meter og treffer stanga. Et skudd den meget gode Kerr i hjemmelagets mål ikke hadde hatt mulighet for å ta. I det 11. minutt tar bortelaget ledelsen på et frispark fra siden. Stene slår frisparket og Reginiussen stusser det videre i mål. Drøye ti minutter seinere er det balanse i regnskapet da Tokstad får stå helt alene og heade inn utligningen. Etter 35 minutter får Ranheim straffe, en straffe Tronseth banker i tverrliggeren og over.

I det 58. minutt faller avgjørelsen i kampen. En flott kontring fra hjemmelaget sender N’Kee nedover høyresiden. Han slår et godt innlegg og Møller setter inn 2-1 kontant på første stolpe. De neste tretti minuttene er det press fra bortelaget, uten at de helt store mulighetene oppstår. Fem minutter får Ranheim underkjent en scoring da Stilson header ballen i mål. Vrien situasjon, men flere fra hjemmeleiren har nevnt at de kanskje var noe heldige der.

Dette var en meget viktig kamp for Strømmen. Både med tanke på poengene, men samtidig fordi at de fikk bekreftet at de kan vinne kamper selv med sentrale spillere ute. Erland Johnsen var også meget fornøyd etter kampen, og understrekte at det fint å se spillere stå frem selv om sterke navn manglet i startoppstillingen. Åsmund Bjørkan var ditto misfornøyd og mente de ble hardt straffet da de sovnet i to situasjoner. I tillegg var han skuffet over at de ikke skapte flere sjanser tross et stort spillemessig overtak.

Ranheim får god mulighet til å revansjere seg mot et skadeskutt Notodden, mens Strømmen reiser til Aspmyra for å møte et såret Glimt.

KAMPFAKTA: Strømmen IF – Ranheim IL 2-1

MÅL: 0-1 Reginiussen(11), 1-1 Tokstad(23), 2-1 Møller(58)

GULE KORT

HJEMMELAG: Amundsen, Møller, Strømnes

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kerr – Nilsen, Amundsen, Bjørnevik, Figved – N’Kee, Tokstad, Strømnes, Olsen, Torud – Møller

INNBYTTER HJEMMELAG: Nordheim for Torud(79), Daly for Olsen(85)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Stilson, Åsen, Reginiussen, Krogstad – Stene – Bye

INNBYTTER BORTELAG: Izuchukwu for Moe(79)

Skuffende poengtap på hjemmebane for Sandefjord

Et meget skadeskutt Sandefjord skulle revansjere det forsmedelige nederlaget sist. Og lettere ble det ikke da Jaiteh ikke rakk kampen fordi han hadde blitt frastjålet sitt pass da han var hjemme på landslagsoppdrag. Men et Alta som sto med fire strake kamper uten seier før dette oppgjøret skulle vel være grei skuring uansett? Nei, selv om Sandefjord var det beste laget gjennom store deler av kampen, ble det uavgjort 2-2 i en kamp hvor bortelaget fort også kunne tatt med seg alle tre poengene nordover.

Sandefjord tar ledelsen rett før pause, i det 42. minutt, på en fin heading fra Lamøy. De fleste trodde det var begynnelsen på slutten for Alta, men på overtid i første omgang setter Nikolaisen inn sitt første for dagen med et flott skudd etter en fin individuell prestasjon.

Like etter pause er hjemmelaget nok en gang i føringen, etter en fin scoring av Aas i det 47. minutt. Han kombinerer fint med Dimitriadis, og skyter et godt skudd ned i hjørnet. Da trodde i hvert fall alle at det skulle bli trykk og enveiskjøring. Like etter må Amankwah gå ut med skade, og Sandefjord er enda tynnere. Men hjemmelaget fortsetter å ha initiativet i kampen, uten å skape de helt store mulighetene. Så nesten ut fra intet utligner Alta i det 66. minutt. Et flott skuddforsøk fra Nome fra hele 40 meter treffer tverrliggeren, og på returen er Nikolaisen fremme og setter sitt andre for dagen. Den største muligheten til å vinne kampen får Sandefjord da et skudd triller langs streken og treffer stangen, før Alta får klarert.

Arne Sandstø sa etter kampen at dette var en forferdelig svak kamp og at hans lag fremsto som for unge og for enkle. Hans kollega i Alta var derimot fornøyd med kampen. Han sa han var fornøyd med ett poeng og meget godt fornøyd med prestasjonen til sine spillere.

Alta får besøk av KIL med nyvunnet selvtillit og senkete skuldre i siste kamp før ferien. Sandefjord har fått sin kamp utsatt, da de har både Jaiteh og Bindia på landslagsoppdrag.

KAMPFAKTA: Sandefjord Fotball – Alta IF 2-2

MÅL: 1-0 Lamøy(42), 1-1 Nikolaisen(45), 2-1 Aas(47), 2-2 Nikolaisen(65)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Reginiussen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Austbø – Bindia, Amankwah, Magnusson, Brix – Hansen, Reppesgård Hansen, Torp, Lamøy - Dimitriadis, Aas

INNBYTTER HJEMMELAG: Gustavsen for Magnusson(46), Brekke for Amankwah(49), Dieng for Hansen(79)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Jarosinki – Nilsson, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen – Nome, Reginiussen, Solberg – Nordbye, Nikolaisen, Thomassen

INNBYTTER BORTELAG: Balto for Solberg(79), Ludvigsen for Nikolaisen(87), Løvland for Thomassen(90)

Poengdeling på Briskeby, hjemmelaget uten tap på seks kamper

HamKam var ubeseiret på de siste fem kampene i serien, men har slitt med å få til det helt store spillet på eget gress. Dagens motstander Mjøndalen er ikke et letteste laget å spille ut og skape mange sjanser mot, og kampen endte også uavgjort 1-1 etter to mål på dødballer.

Kampens første mulighet var det bortelaget som fikk allerede i det 4. minutt. Et flott volleyskudd fra Sundli satt Hogan på en reell prøve, en prøve den innleide keeperen besto med glans. Et kvarter seinere går Kamma opp i ledelsen etter en godt slått corner fra Lehne Olsen. Bjerke får stå umarkert i feltet og stanger inn 1-0. Kamma styrer kampen, men kommer ikke til de helt store mulighetene. Litt på grunn av et godt organisert Mjøndalen, mye på grunn av svake bevegelser på siste tredjedelen av banen. I det 35. minutt scorer Mjøndalen på corner, en corner hvor Kortgaard Ingebretsen får stå like umarkert som Bjerke gjorde på sin scoring.

Mjøndalen kommer til 2. omgangs første gode mulighet på et skudd fra Sundli, men Hogan nekter for andre gang i kampen Sundli. Det er hjemmelaget som kjører kampen, men de skaper lite sjanser. Ikke før i det 77. minutt kommer de til en stor sjanse, da vet innbytter Sildnes som skyter et godt skudd som Horn redder. Det blir ikke produsert noe veldig store sjanser i de resterende minutter, og kampen ebber ut med et rettferdig uavgjort resultat.

Vegard Hansen var fornøyd med sitt Mjøndalen. Han syntes de spilte en god bortekamp og at han så igjen mye av det de ønsket å se. Ett poeng borte mot Ham Kam, et lag de har slitt mot på bortebane tidligere, var han også fornøyd med.

Ham Kam reiser til Ulsteinvik for å møte kriserammede Hødd i sin siste kamp før ferien. Mjøndalen har på sin side allerede ferie, da kampen mot Sandefjord til helgen er utsatt.

KAMPFAKTA: HamKam – Mjøndalen IF

MÅL: 1-0 Bjerke(17), 1-1 Kortgaard Ingebretsen(35)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Hogan – Jevne Hagen, Asani, Aalmen, Riise – Hagen, Bjerke, Dahle – Jensen, Gundersen, Lehne Olsen

INNBYTTER HJEMMELAG: Sildnes for Hagen(69)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Forn – Rønningene, Sundli, Berntsein, Helton – Ohr, Idris, Karlsen, Gunnarsson -Kortgaard Ingebretsen, Kirkvold

INNBYTTER BORTELAG: Paul for Gunnarsson(63), Stokke for Ohr(77), Strange for Kirkvold(90)