Det ble en 3. plass for de glade blondinene Michelle Holm og Cathrine Andersen i den første sesongen av «The Amazing Race Norge».

– Som å være i en sekt

Opplevelsen med å være med i reality-programmet beskriver jentene som å være med i en sekt.

– Jeg og Cathrine har fleipet litt med at det er som å være med i en veldig spesiell sekt, sier Michelle.

– Eller leirskole for voksne, med masse regler, legger Cathrine til.

– Vi spøkte med at det var som å være med i en sekt for det var alltid noen som sa når vi skulle stå opp, når vi skulle sove og hva vi skulle gjøre. Vi tenkte ikke som individer, og da tenkte vi at det var som å være med i en sekt. Alle hopper i det med åpent sinn, uten å vite hva man skal gjøre. Men det var litt moro at man slapp å tenke, man fikk bare beskjeder fra «sektlederen», sier Michelle til tv2.no i ettertid av innspillingen og henviser til produsenten av TV-showet.

Se hele intervjuet med Cathrine, Michelle, Karim og Khabat i videovinduet øverst!

Les også: – Jeg kastet opp nærmere 20 ganger

– Det var som tortur

Selv om deltakerne fikk mange utfordrende oppgaver utlevert av «sektlederen», gikk alle på oppgaven med skikkelig konkurranselyst.

– Det verste må jeg si var sjokoladespisingen i Kasakhstan. Jeg har aldri spydd så mye og spist så mye sjokolade. Det var som tortur. Men jeg hadde gjort det igjen, bare på grunn av «Amazing Race», sier Khabat Sarzali, som kom på 2.plass med kompisen Karim Sabeur.

Deltakerne gjorde alt de kunne for å komme først i mål, selv om det innebar å risikere helsen.

– Sjokoladespisingen var tung i seg selv og vektløftingen ødela ryggen vår, så vi har gått på siste verset i dag, sier Michelle om noen av oppgavene de har vært igjennom.

Les også: – De har vært proffe og seriøse

Sur 2. plass

Oslo-gutta er skuffet over å ikke ha trukket det lengste strået i konkurransen, og synes det er surt å være så nærme seier.

– Vi har kommet på en sur og gledelig andreplass. Jeg tar av meg hatten for Bodø-gutta og jeg tar av meg hatten for blondinene som har gjort det utrolig bra. Jeg trodde de skulle ryke ut på første etappe, stor respekt til dem. De har gjort en kjempeinnsats, sier Khabat.

Les også: – Vi surfa inn seieren. Det var helt rått!

Ødelagte rygger

Bestevenninnene landet i Norge med ødelagte rygger og er lettet over at konkurransen er over.

– I dag så har vi bare vært veldig veldig slitne. Vi har hatt en lang flytur, og vi har hatt veldig ødelagte rygger. Bare det å komme hjem til Norge var helt utrolig, sier Cathrine.

– Jeg var så glad over å lande i Oslo at jeg nesten glemte at vi skulle fortsette racet, sier Michelle.

– Vi har fått opplevd utrolig mye som vi aldri hadde fått opplevd, og jeg ville ikke vært det for uten selv om det har vært harde tak, sier jentene fornøyde.

Les alt om «The Amazing Race Norge» på programmets hjemmeside