De er kjent for sitt gode humør, rosa traktorer og fargerike dresser. Nå designer Moods of Norway klærne til den norske OL-troppen. Vi har kastet terning på kolleksjonen!

Hva synes du om Moods of Norways OL-kolleksjon? Er du enig med oss? Si din mening i kommentarfeltet under!

RØDE TONER: Norske farger er sentralt i OL-kolleksjonen.

– En stor ære

Sommer-OL 2012 går av stabelen i London fra 27.juli. Moods of Norway er offisiell leverandør av Casualantrekkene til både den norske OL- og Paralympicstroppen. Inspirasjonen har de hentet fra medaljer, rosemaling, olympiske elementer og våre nasjonale farger med et mål om å lage et komplett antrekk for feiring, underholdning og sommer.

LES OGSÅ: Disse skal representere Norge i London-OL

– Det var en stor ære å få lov til å tegne til den offisielle norske troppen. Det er veldig tøft, sier Simen Staalnacke i Moods of Norway til tv2.no.

– Og et veldig morsomt designoppdrag også, for det er jo de formelle representasjonsklærne. Det skal både være noe norsk uten å være for norsk. Det skal være Moods, og det skal være morsomt, men være stilrent, sier Peder Børresen i Moods of Norway.

FIFFIGE DETALJER: Simen Staalnacke og Peder Børresen viser frem noen av detaljene på OL-dressen, deriblant rosemaling i fôret og «Heia Norge» på kraven.

Streng logobruk

– I og med at det er sommer-OL er kolleksjonen ganske sofistikert og litt preppy, som gir en veldig fin sommerfølelse. Det er veldig bra at landet vårt er rødt, hvitt og blått, for det er jo så fine sommerfarger, sier Simen.

– Gjengen skal jo til OL. Det er jo kjempestort. Plagget selv er veldig stolt over å dra til OL. Det står en liten beskskjed fra plagget «This garment went all the way to the Olympics and back».

– Er det noen retningslinjer man må forholde seg til når man lager OL-antrekk?

– Det er veldig streng logobruk blant annet. Også er det jo det at man gjerne vil spille på fargene til landet. Ellers har vi hatt ganske frie tøyler, sier Staalnacke.

– Også er det jo praktiske ting. Det er varmt under et sommer-OL, så kvalitaten på klærne er deretter med tynne materialer i ull og silke. Også er det jo noe med det at man kan mikse og matche. Blir det varmt kan man kaste jakke, og se like kul ut, sier Børresen.

LEKER SEG MED FARGEER: De norske fargene er sentrale i OL-designet, som her på ermet og knappene på dressjakken.

LES OGSÅ: Her er motedommen over landslagsdraktene

Djevelen ligger i detaljene

Og det mangler ikke på detaljer på Moods of Norways OL-antrekk. Herredressen har «Heia Norge» skrevet bak på kragen og på ermet, rosemaling på innsiden av jakken og jakkeknapper i flaggets farger. For ikke å snakke om en medaljelomme til alle OL-medaljene på innsiden av jakken.

DELTAKERANTREKK: For dame bød kolleksjonen blant annet på røde bukser og stripete cardigans, her er det sprinttalentet Ezinne Okparaebo som går modell.
– Vi liker veldig godt den lille historiefortellingen, og vi tilfører på mange måter et nytt element til klærne med alle de små detaljene, sier Staalnacke.

– Det skriker ikke Norge, men det er der - og historien finnes, legger Børresen til.

Hva synes vi?

Moods of Norway er en av Norges største eksportvarer designmessig, og er i så måte svært gode ambassadører for Norge. Derfor er det kult at det nettopp er disse gutta som får designe OL-antrekkene til den norske troppen. Ikke minst fordi Moods of Norway er kjent for sitt gode humør og sin lekne og fargerike design, noe som bør være velkomne elementer i enhver OL-kolleksjon. Det er åpenbart at gutta har fått lov til å leke seg med detaljer. Og hvem er vel bedre på morsomme detaljer en nettopp gutta i Moods of Norway? Borte er den rosa traktoren. Til fordel for medaljelommer, knapper i flaggets farger, rosemaling og «Heia Norge». Morsomt, diskrét og originalt.

STILIG: Vi kjenner igjen både farger og snitt fra tidligere Moods-kolleksjoner. Merk også cardiganen med ulike farger på knappene.
Kolleksjonen er typisk Moods of Norway - veldig leken, ganske sofistikert og litt preppy. Men vi kan ikke unngå å få en aldri så liten 17.mai-feeling, uten at det nødvendigvis er noe negativt. Herrekolleksjonen er hakket sterkere enn damekolleksjonen, med den klassiske Moods-dressen oppdatert for anledningen med akkurat passe humoristiske detaljer; detaljer som det så langt vi kan se er noe ferre av i damedelen. Den enkle, røde kjolen blir litt for kjedelig sammenlignet med herreklærne, som tross alt har vært Moods of Norways styrke hele tiden. Når det er sagt er dette en kolleksjon som både markedsfører Norge og norsk design, og som nok kommer til å skille seg ut positivt under OL. Det varmer et motehjerte å se at mote tangerer sport. Kanskje til og med vi kommer til å se på sommer-OL i år. Terningkast: 5