TOPPLØS PÅ BRETT: Det var strålende snøforhold og besøksrekord på Stryn Sommerski i pinsehelga. Svenske Maria Sandberg, som jobber i skishopen, benyttet sjansen til litt toppløskjøring innimellom slagene. (Foto: Frode Sunde/)
TOPPLØS PÅ BRETT: Det var strålende snøforhold og besøksrekord på Stryn Sommerski i pinsehelga. Svenske Maria Sandberg, som jobber i skishopen, benyttet sjansen til litt toppløskjøring innimellom slagene. (Foto: Frode Sunde/)

Ti meter snø og drømmeføre: Ski-Maria kastet klærne

Vi har tatt fjelltempen: Skibomsene kastet klærne og sommerskisentrene jubler for snø- og omsetningsrekorder.

Bli medlem i TV 2 Sporty – vinn proff pulsklokke

Sommerskisenterne jubler. Det er rekordgode snøforhold i fjellheimen, og folk strømmet til i tusentall for å stå på ski i pinsen.

Både kvinner og menn dristet seg til å kjøre i bar overkropp!

TOPPLØS PÅ BRETT: Strålende snøforhold
  og besøksrekord på Stryn Sommerski i pinsehelga. Her er Leif-Erik Nilsen
  i aksjon i bar overkropp. (Foto: Frode Sunde/)
TOPPLØS PÅ BRETT: Strålende snøforhold og besøksrekord på Stryn Sommerski i pinsehelga. Her er Leif-Erik Nilsen i aksjon i bar overkropp. (Foto: Frode Sunde/)

LES OGSÅ: Dyp vårsnø kan redde sesongen for Alpin-Norge

Toppløs svenske
På Stryn Sommerski traff TV 2s fotograf Frode Sunde svenske Maria Sandberg, som benyttet sjansen til lettkledd brettkjøring. Hun jobber til daglig i skibutikken, men med 15 varmegrader var hun bare nødt til å teste pudderet.

– I helga var det ekstremt mye folk og vi omsatte for over en million kroner. Trafikken i stolheisen var på bristepunktet, forteller daglig leder Ola Flo ved Stryn Sommerski.

Lørdag alene benyttet 4000 skientusiaster sjansen til å stå på ski og brett i anlegget.

LES OGSÅ: Så lenge kan du trene i sola

Snø- og værforholdene i fjellet er de beste på lang tid, og både Stryn og Folgefonn Sommarskisenter holder nå åpent hver dag, syv dager i uken.

– Vi har målt snødybde på oppimot ni meter. Etter godværet den siste uken har det nok smeltet en del, men vi har fortsatt sju-åtte meter her, opplyser Flo.

TOPPLØS
  PÅ BRETT: Strålende snøforhold og besøksrekord på Stryn Sommerski i pinsehelga.
  Her er Leif-Erik Nilsen klar til å sette utfor. (Foto: Frode Sunde/)
TOPPLØS PÅ BRETT: Strålende snøforhold og besøksrekord på Stryn Sommerski i pinsehelga. Her er Leif-Erik Nilsen klar til å sette utfor. (Foto: Frode Sunde/)

LES OGSÅ: Se de lynraske Birken-utforkjøringene

– Er ikke folk lei av snø og vinter?

– Nei, det virker ikke slik. Normalt har vi mange frikjøringsentusiaster her, men hittil i år har vi også hatt besøk av vanlige hobbykjørere.

– Hvor mye finvær tåler dere før snøen smelter vekk?

– Servicebygget vårt ligger på 1060 meter over havet, og her har vi vært oppe i 15 varmegrader. Det er ekstremt. Vi ønsker oss litt kaldere vær fremover, helst ned mot ti grader på dagtid, men det kan gjerne være sol. Vi har som mål om å holde åpent frem til 8. juli, men ser an værforholdene, sier Flo til TV 2 Sporty.

HERLIGE FORHOLD: Folgefonn Sommarskisenter har ti meter dyp
  snø på det meste, og planlegger å holde åpent hver dag hele sommeren.
  (Foto: Folgefonn Sommarskisenter/)
HERLIGE FORHOLD: Folgefonn Sommarskisenter har ti meter dyp snø på det meste, og planlegger å holde åpent hver dag hele sommeren. (Foto: Folgefonn Sommarskisenter/)

SE VIDEO FRA FJORÅRETS SESONGSTART HER: Sommerski-sesongen er i gang

Folgefonn melder om opptil ti meter snø på det meste.

– På toppen ligger det seks meter. Snøen er våt, men vi salter slik at den holder seg fastere. I natt hadde vi minusgrader for første gang på lenge, slik at snøen ikke lenger smeltet om natten, forteller driftsleder Tom Erik Finnerud.

Folgefonn åpnet 4. mai, men måtte stenge kort tid etterpå grunnet stort snøfall. Bakkemannskapet brukte tre dager på å spa frem igjen skisenteret! Nå melder deg om knallforhold på fjellet.

LES OGSÅ: Så lenge kan du trene i sola

HERLIGE FORHOLD: Folgefonn Sommarskisenter
  har ti meter dyp snø på det meste, og planlegger å holde åpent hver dag
  hele sommeren. (Foto: Folgefonn Sommarskisenter/)
HERLIGE FORHOLD: Folgefonn Sommarskisenter har ti meter dyp snø på det meste, og planlegger å holde åpent hver dag hele sommeren. (Foto: Folgefonn Sommarskisenter/)

Planen er at Folgefonn sommarskisenter skal holde åpent hver dag fra klokken 09.00 til 16.00 frem til skolestart i august.

– Vi har et bra parktilbud og mange parkkjørere her sommerstid. Vi har også mange proffe treningslag, og vanlige folk som kombinerer ferietur med ski og blomstring i Hardanger, sier Finnerud.

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!