Det er omtrent en måned igjen til sommerferien starter, og mange har allerede planlagt ferien. I Norge er vi aldri sikret finvær gjennom sommeren, og må ofte ta til takke med det vi får. Dermed velger mange å sikre muligheten til å slikke litt sol i utlandet.

Men det gjelder absolutt ikke for alle.

Les også: Slik forlenger du sommeren

Hytta populær

Ifølge en ny undersøkelse gjennomført for Finn Reise er det hytteferien som skårer høyt blant nordmenn.

– Hytta er alltid populær blant nordmenn, det samme er det å leie feriebolig i utlandet og Skandinavia. Det er spesielt de over 50 år som drar på hytta, og når det gjelder de yngre er det vanligst å dra på sol- og badeferie, for eksempel en sydentur. Hellas og Spania er de mest populære landene. Det er litt gøy å se at Hellas holder stand nå som det har vært ganske turbulent der, forteller Lene Kallum, informasjonssjef i Finn til God morgen Norge.

Ifølge undersøkelsen skal 8 av 10 nordmenn på sommerferie. 23 prosent har hytta som hovedferie, 19 prosent veldig sol og badeferie, mens 18 prosent besøker venner og familie.

Les også: Unngå at ferien går i dass

Ja takk, begge deler

Så mange som 56 prosent vil gjerne ha i pose og sekk, og deler opp ferien i en norsk og en utenlandsdel. De bruker gjerne halvparten av tiden i Norge.

De vanligste ferielandene er Norge, Sverige, Spania og Danmark - i den rekkefølgen.

– Nordmenn liker forskjellige ting etter hvor i landet vi er fra. Nordlendinger reiser oftest på ferie hvor de kan besøke venner og familie, mens østlendinger foretrekker charterturer, opplyser Kallum.

Les også: Her er de norske superbærene

Mest søkt

Undersøkelsen viser også at 23 prosent bestiller ferien i siste liten, fra to måneder til to uker før ferien. Nordmenn er tydeligvis ikke spesielt glad i interail, for det er noe vi sjeldent søker opp.

Disse landene søker vi mest på (mest søkt pakkereiser, i tidsrommet 1. - 24. mai 2012):

1. Hellas

2. Spania

3. Tyrkia

4. Kypros

5. Kroatia

6. Bulgaria

7. Thailand

8. Egypt

9. Italia

10. Frankrike