Fredrik Brustad løp fra Lillestrøm-forsvaret gang på gang da Stabæk tok sesongens første seier med 4-1 på Nadderud mandag kveld.

Les også: LSK-fansen krevde svar

Scoret to, la opp til ett
22-åringen la opp til det første målet og scoret selv de to neste i seieren, som kan vise seg å bli svært viktig for laget fra Bærum.

– Stemningen i Stabæk er god etter en fortjent seier. Det var viktig for guttene å få tro på det de driver med. Seieren mot Lillestrøm er en bekreftelse på at vi har potensial i laget til å vinne mot hvem som helst, og omsider fikk vi lønn for strevet. Dette er en fin dag, stråler Stabæk-trener Petter Belsvik dagen derpå.

– Mot Viking var vi gode defensivt. I kampen mot Haugesund var vi minst like gode som dem, men vi fikk ikke uttelling på sjansene. Mot Lillestrøm var det litt av begge deler, og det unner jeg guttene, sier Belsvik til tv2.no.

Les også: Revansjesugen Ingelsten: – Skal vise Hareide at han ikke trenger en ny spiss

Lover flere scoringer
Og Stabæk-sjefen har bare godord å si om spissen som løp Lillestrøm-forsvaret i senk.

– Fredrik var glimrende mot LSK, og han ble belønnet med to flotte scoringer. Han er god i bakrommet og en dyktig avslutter. Det betyr mye for alle lag å ha en spiss som skaper sjanser og scorer mål. Nå har Fredrik fått godfølelsen, og det gjør at han kommer til å score flere mål i tiden som kommer.

Les også: Høgmo lanserer ny Tromsø-back for Drillo

Løper 40-meteren på 4.61
Selv er Belsvik overbevist om at Brustad er en av de aller raskeste spillerne i Tippeligaen på korte distanser.

– Fredrik er meget rask. Han løper 40-meteren på 4.61, og er nok den kjappeste i Tippeligaen, sier den tidligere Lillestrøm-treneren og legger til:

– Selv måtte jeg nok hatt et forsprang på 20 meter for å slå ham på 40-meteren, og jeg husker at Anthony Ujah løp på 4.68 da han var i Lillestrøm.

Les også: Kim Ojo om kjempemissen: – Jeg mener det var straffe

Bolly er enda raskere
Belsvik har nok helt rett i at Brustad er en av de aller kjappeste i Tippeligaen, men raskest er han ikke.

Ifølge Lillestrøms nettside ble midtbanespilleren Mathis Bolly klokket inn på 4.53 på Toppidrettssenteret i november 2010.

I 2009 satte daværende Vålerenga-spiller Luton Shelton Tippeliga-rekord med tiden 4.47. Til sammenligning har Lillestrøm-spiller Erling Knudtzon notert seg for 4.62, mens hurtigtoget Kim Holmen har løpt på 4.63. John Carews bestetid er 4.68.