Manu Ginobili for San Antonio Spurs i kampen mot Oklahoma City Thunder. (Foto: POOL/Reuters)
Manu Ginobili for San Antonio Spurs i kampen mot Oklahoma City Thunder. (Foto: POOL/Reuters)

Spurs lar seg ikke stoppe

Trener Gregg Popovich ba spillerne om å vise sin ufine side, og dermed kom seier nummer 19 på rad for San Antonio Spurs.

– Vi spilte med for lite selvtillit og var litt på hæla, så jeg sa til dem at de måtte spille litt styggere, være litt ufine og vise at de ville vinne, sa Popovich etter at Oklahoma City Thunder ble slått 101-98 i den første semifinalen.

Manu Ginobili tok ansvar og scoret 11 av sine 26 poeng i siste periode da Spurs vendte til seier.

- Var Manus kamp
Thunder ledet etter tre perioder, men med 39-27 i den siste tok Spurs kommandoen i kampen om finaleplass.

– Det var vanskelig for oss å score i dag. Vi hadde ikke spilt på en uke, men i fjerde periode fungerte det, sa Tony Parker, som leverte 18 poeng og åtte assist. Tim Duncan bidro med 16 poeng og 11 returer.

– Det var Manus kamp. Uten hans bidrag ville det blitt vanskelig i dag, sa Popovich.

Ligaens toppscorer Kevin Durant førte an for Thunder med 27 poeng og 10 returer, men laget falt fra hverandre i siste periode. Da spilte stjernene for seg selv, ikke som et lag. Durant fikk ikke pasninger, og han var uten scoring i spill de siste 16 minuttene.

– Vi kan ikke henge med hodene. Vi gjorde en del bra i dag. Vi hang med inn i fjerde periode, men da fikk de spillet sitt til å gli. Vi må spille bra i 48 minutter neste gang og prøve å vinne kamp to, sa Durant.

- Vi vet vi kan slå dem
Spurs hadde 14 balltap i første halvdel, og seiersrekken så ut til å være i fare. Laget vant sine ti siste grunnseriekamper og de åtte første i sluttspillet. Det vendte da laget scoret 15 av de første 18 poengene i siste periode.

– De spiller best av samtlige i ligaen, og vi var rett bak dem. Vi vet at vi kan slå dem, sa Thundert trener Scott Brooks.

Med seieren har Spurs tangert rekorden til Los Angeles Lakers fra 2001 på 19 strake seirer fordelt på grunnserie og sluttspill. Laget jager sin femte NBA-tittel under Popovich. (©NTB)