436 savnede personer i Norge

Nesten halvparten er under 18 år. Og politet er skeptiske til at stadig flere etterlyses gjennom sosiale medier.

En oppdatert statistikk fra Kripos viser at antallet savnede mennesker i Norge i dag er 436 personer. De siste tallene over savnede ble oppdatert 2. mai.

Rømmer fra institusjoner

Oversikten omfatter personer som har vært savnet siden 1992, og som ikke er gjort rede for, skriver VG.

Av de 436 personene som er savnet i dag, er så mange som 322 menn. Litt under halvparten av de savnede er under 18 år.

– Grunnen til det er at barn kan rømme fra barnevernsinstitusjoner eller fosterhjem. De fleste av disse er også menn, slik at det gjør utslag på statistikken. Dette kan også dreie seg om mindreårige asylsøkere. Disse kommer som regel til rette igjen, sier leder for savnetgruppen i Oslo-politiet, Anders Oksvold.

Etterlyses på sosiale medier

De siste årene er det blitt mer og mer vanlig at folk blir etterlyst på sosiale medier, noe politiet ikke bare er positive til.

– Etterlysninger i de sosiale mediene er blitt en del av bildet. Vi tar det til etterretning, og det er ikke negativt så lenge opplysningene som legges ut er korrekte. Det har vi imidlertid ikke mulighet til å kvalitetssikre, sier politiførstebetjent Jens Ekmann i Hordaland politidistrikt.

Han ber folk være varsomme med hva de skriver om savnede personer. Faren er at falske rykter spres, og svingningene mellom håp og frykt kan legge ytterligere stein til byrden for de pårørende, sier Ekmann.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2