Som følge av streiken er det fritt frem for båtfolket i Oslofjorden, både når det gjelder fart og promille. Polititjenestemennene som bemanner politibåtene er i streik, noe en og annen sikkert gleder seg over.

Fart og fyll

– Det er jo helt supert. Da kan vi jo ta med så mange damer i båten som vi bare kan, sier Carl Eliassen til TV 2 mens han ligger med båten i Middagsbukta utenfor Nesøya søndag ettermiddag.

– Blir det kjørepils også?

– Det blir ikke bare en, men to, tre, fire kanskje fem kanskje seks. Vi kjører på i dag ja, sier Eliassen til TV 2.

LES OGSÅ: Avlyser cruiseanløp på grunn av streiken

Frykter for sikkerheten

Landfaste politibåter betyr mer å gjøre for de andre som jobber med sikkerhet på sjøen. Redningsselskapet har til vanlig tett samarbeid med politiet, men nå ligger hele byrden på deres båter.

BEKYMRET: Båtfører Mats Hestmann i Redningselskapet er bekymret for sikkerheten på sjøen ved en langvarig streik. (Foto: TV 2)

– Det har vært usedvanlig hektisk. Det er mange som har båten ute for første gang og da er det enkelte som opplever litt problemer, sier båtfører Mats Hestmann i Redningsselskapet.

De frykter nå at politiets fravær vil redusere sikkerheten på sjøen.

– Det er klart at folk legger merke til politibåten når den er der. Den har jo en preventiv virkning, det er det ingen tvil om.

LES OGSÅ: Tromsø får kjempebøter på grunn av streiken

– Tar det alltid rolig

De andre som er med Carl Eliassen i båten i Middagsbukta denne søndagen er ikke like opptatt av å kjøre båt i høy fart med promille selv om politiet er i streik.

Julie Sara tror streikende politi kan få sine konsekvenser.

– Det kan jo få sine konsekvenser spesielt nå som det er så fint vær og mange er ute med båt. Det er jo en festhelg.

– Blir det bånn gass tilbake igjen nå?

– Nei, vi tar det alltid rolig, pent og kontrollert, sier Stian Endresen som styrer båten.