djurdjicamer
djurdjicamer

Haugesund signerer Djurdjic-anbefaling

Amer Osmanagic (23) beskrives som en teknisk god offensiv midtbanespiller. Nå gjenstår det å se om bosnieren får spille sammen med mannen som anbefalte ham for Haugesund.

Haugesund (TV 2 Sporten): Haugesund har hatt en meget sterk åpning på 2012-sesongen, og ligger på en solid tredjeplass - nær sagt som vanlig langt over ekspertenes spådommer.

Offisielt snakkes det verken om gull eller medaljer hos araberne, men trener Jostein Grindhaug har likevel vært interessert i å styrke stallen foran høstsesongen.

Imponerte på prøvespill
Denne uka har den 23 år gamle midtbanespilleren Amer Osmanagic deltatt på FKHs treninger, etter tips fra lagets toppscorer Nikola Djurdjic.

- I tillegg er han en hyggelig fyr

Djurdjic kom selv fra serbisk fotball i 2009, og har scoret 31 mål på 65 Tippeliga-kamper for hvittrøyene.

- Osmanagic er en spennende spiller med gode ferdigheter, kvikke føtter, han beveger seg hurtig og har en fin pasningsfot. En tilvekst for oss, særlig i det offensive, skryter sportssjef i FK Haugesund, Asbjørn Helgeland.

- I tillegg er han en hyggelig fyr, legger han til.

Sportsjefen forteller at bosnieren er en klassisk nummer 10 som har imponert på prøvespillet denne uken.

- Per i dag er han nok en hengende spiss, men vi ser for oss å bruke ham som én av to sentrale midtbanespillere, sier han.

Vil gjøre det samme som Djurdjic
23-åringen selv er også meget positivt innstilt til overgangen. Han håper det skal bli et riktig steg i hans proffkarriere.

– Agenten min snakket med Nikola. Han snakket varmt om både byen og klubben. Utviklingen hans har vært bra og det er min målsetning å gjøre noe av det samme, forteller Osmanagic.

Se intervju med Haugesunds nye spiller øverst i saken

Han innrømmer at kjennskapen til Tippeligaen ikke er den beste, men Osmanagic har den siste tiden gjort en jobb for å finne ut mer om sin nye liga.

– Etter det jeg har hørt på internett og folk har fortalt meg, har jeg inntrykk av at det ligner på Premier League.

Nikola Djurdjic er fornøyd med at hans anbefaling førte til en overgang for Osmanagic. Haugesunds storscorer tror bosnieren kommer til å gjøre det bra i Norge.

– Han er en veldig smart og ambisiøs spiller i den rette alderen. Både han og FK Haugesund kan tjene på dette, forteller Djurdjic.

Kom gratis
Osmanagic fikk fotballutdannelsen sin i ungdomsakademiet til FK Partizan. I 2009 ble han leid ut til den bosniske klubben Velez Mostar. Samme år ble han kåret til årets spiller i den bosniske ligaen av journalistene.

Ifølge Transfermarkt.com gikk kontrakten med hans tidligere klubb OKF Beograd ut ved utgangen av året, og verdien hans er estimert til mellom 2,8 og 4,3 millioner kroner. Likevel kom han gratis til FKH.

- Han hadde en avtale med klubben sin om at han kunne gå gratis, så vi betaler ingenting, sier Helgeland.

Les også: Hat trick på 17 minutter: – Det var science fiction

Bosnieren flytter til Haugesund i løpet av midten av juni, men er ikke spilleklar før vinduet åpner 1. august. Hans første opptreden i blåhvitt kan dermed bli hjemmekampen mot Vålerenga 3. august.

Djurdjic kan forsvinne
Samtidig som Haugesund henter én østeuropeer, kan en annen være på vei ut.

Nikola Djurdjics storspill i Tippeligaen har blitt lagt merke til, og blant annet har serbiske Partizan Beograd vært koblet til spissen, ifølge VG.

FKH er klare på at de kan la toppscoreren forsvinne.

- Vi planlegger ut fra det ja, og jobber med et parallelt løp hvor vi ser etter en mulig spisserstatter for Nikola, bekrefter Helgeland.

Les også: Djurdjic kan bli solgt

Foreløpig er det ikke kommet konkrete bud på 26-åringen som står bokført med sju scoringer på elleve kamper i inneværende sesong.

- Det har ikke ført til noe konkret enda, men det har vært stor aktivitet og mange som har kikket på kampene våre i løpet av vårsesongen. Om det kun er for å se på Djurdjic vet jeg ikke, men vi vet at det er interesse for han på kontinentet, bekrefter sportssjefen.

- Dere har uttalt at dere skal være velvillige dersom det kommer bud på Djurdjic, har dere satt en prislapp på ham?

- Nei, noen statshemmeligheter må vi få lov til å ha, så det vil jeg helst ikke kommentere, svarer Helgeland.

Dermed ser det ut til at Djurdjic kan spille sin siste kamp for serietreerne mandag, borte mot Sandnes Ulf. Det betyr at de to kompisene fra Balkan aldri får spilt sammen i Haugesunds blåhvite trøyer.

- Det blir nok vanskelig ja, det ser slik ut, medgir Helgeland.

Nikola Djurdjic er trolig på vei bort fra Haugesund. Her sammen med Håvard Storbæk på Viking stadion tidligere i år. (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)