sverige (Foto: Gow, Jessica, © JG)
sverige (Foto: Gow, Jessica, © JG)

Klar Eurovision-seier til Sverige!

Mens Norge endte nederst på poenglisten.

Loreen har vært en favoritt gjennom hele forløpet til Eurovision. «Euphoria» tok publikum med storm. Sverige fikk mange 12-poengere fra imponerte utdelere da stemmene ble talt. Halvveis inn i avstemningen hadde Norge ennå ikke samlet inn ett poeng.

Konkurransen i Crystal Hall i Baku, Aserbajdsjan, gikk av stabelen klokka 21 norsk tid lørdag kveld.

Norsk tap

Norges Tooji tapte Eurovision. Tooji gikk på scenen som nummer 12 i konkurransen med låta «Stay» og viste god energi på scenen.
— Tooji gjorde sin beste fremføring i kveld. Det er det ingen tvil om, sa TV 2s Runar Storeide som var i salen under finalen.

Dessverre holdt det allikevel ikke mål for seerne.

25 åringen fortalte Se og Hør etter opptredenen at han var svært fornøyd med opptredenen under finalen.

Kontroversiell Svenske

Svenske Loreen skal ha møtt ledende menneskerettighetsforkjempere, noe som førte til full diplomatisk krise mellom Sverige og Aserbajdsjan. Da hun på en pressekonferanse ble stillt et spørsmål angående menneskerettigheter svarte hun:

— Det er to sider av meg i denne konkurransen. Den ene er privatpersonen, den andre er den jeg er på scenen. Nå vil jeg helst fokusere på det som har skjedd i kveld. Hadde hun delt begge sider kunne hun blitt disket fra konkurransen.

Tooji har sagt han er stolt av Loreen og gitt utrykk for at om ikke han skal vinne selv, håper han førsteplassen går til Loreen. Norge var enig og delte ut 12 poeng til Loreen.

— Jeg gråter hvis jeg vinner, sa Loreen til programlederen under avstemning.

Så vant hun.