Ashley Young runder Hangeland og setter inn 1 0 for England på Ullevaal. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Ashley Young runder Hangeland og setter inn 1 0 for England på Ullevaal. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
young000001
young000001
hangelandgerrard
hangelandgerrard

Rekdal kritisk til Norges spill: - Vi kunne spilt i tre timer til uten å score

En tidlig engelsk scoring fra Ashley Young var nok til å vinne på Ullevaal. Roy Hodgson fikk drømmedebuten og vant 1-0.

Norge-England 0-1
Sjekk TV 2 Sportens sammendrag i videovinduet øverst!

England vant 1-0 på Ullevaal i Roy Hodgsons første kamp som sjef. Ashley Youngs scoring i 1.omgang var nok for engelskmennene. Før hvilen var det engelsk dominans på nasjonalarenaen, men i 2.omgang kom Norge mer og mer med i kampen og kunne fort utlignet. For Drillo røk den fine statistikken i kamper mot England.

- Jeg er mellomfornøyd med prestasjonen og naturligvis skuffet over at vi taper. Vi har veldig bra kontroll defensivt når vi er etablert, men skaper for lite, sa Drillo til TV 2 etter kampen.

Det engelske laget la seg bakpå og lot Norge styre banespillet, noe som var overraskende for landslagssjefen.

- Det er litt overraskende at vi har ballen mest, noe som betyr at vi får få kontringsmuligheter. Og de vi får, de tar vi ikke, så det er synd, sa Drillo.

TV 2 Play: Se Drillos uttalelser

Kjetil Rekdal var meget kritisk til måten det norske laget fremstod på i TV 2s studio etter kampslutt.

– Vi kunne spilt i tre timer til - vi hadde ikke scoret. Vi kom jo ikke til en eneste åpen målsjanse, selv om vi førte spillet. Det er alarmerende, sa den tidligere norske landslagskapteinen.

Henning Berg tror at heller ikke engelskmennene er fornøyd med hvordan kampen forløp.

- England kan være fornøyd med resultatet, men ikke med forestillingen. De imponerer verken offensivt eller defensivt, men er helt sikkert fornøyd med resultatet, sa den tidligere landslagskapteinen i TV 2s studio etter kampen.

Roy Hodgson var mer positiv til TV 2 etter kampslutt.

- Jeg er den første engelske manageren som har vunnet i Norge siden Alf Ramsey og er kjempefornøyd. Vi har bare vært sammen i tre dager og vi kommer til å bli mye bedre, sa England-sjefen.

TV 2 Play: Se intervju med matchvinner Ashley Young

Støtte til Utøya-ofrene
Før kampstart viste engelskmennene, som rapportert, sin støtte til Utøya-ofrene og Norge som nasjon. Med hver sin rose i hånden entret de engelske stjernene Ullevaal-gresset og beholdt dem også gjennom nasjonalsangene.

TV 2 Play: Se nasjonalsangene og Utøya-hyllesten

Young sørget for drømmestart for England
Kampens første mulighet falt til England og Andy Carroll etter snaue fem minutter. Et innlegg fra Stewart Downing fant den storvokste spissen, men Englands nummer 9 fikk ikke vinklet kroppen nok og headet ufarlig til side for Norges mål.

Etter drøye åtte minutter sendte Ashley Young bortelaget i ledelsen. Kantspilleren som til daglig spiller for Manchester United fikk avansere fritt på Norges banehalvdel, var plutselig i en-mot-en-duell med Brede Hangeland og dro på enkelt vis av Norges kaptein. Den store midtstopperen snudde regelrett rumpa til da Young var på ferde, og lot England-angriperen få fritt spillerom. Alene med Rune Almenning Jarstein var Young iskald og sendte gjestene foran. Dette var Youngs fjerde mål på Englands seks siste landskamper.

Sjanse for Markus Henriksen
Tre minutter senere kunne Norge utlignet. Markus Henriksen fikk muligheten fra skrått hold og banket til med utsiden. I sitt nærmeste hjørne fikk England-keeper Robert Green fistet ballen ut til hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket fra Morten Gamst Pedersen var også farlig, ettersom det traff stolpen foran en forfjamset Green.

De neste tjue minuttene forløp uten de største sjansene, men Norge forsøkte seg flere ganger fra distanse. Ved hvert eneste tilfelle kastet oppofrende engelske spillere seg foran og fikk blokkert forsøkene.

Etter en drøy halvtime var det England som kom til en relativt stor sjanse, da James Milner dro seg fint frem på høyresiden, lurte John Arne Riise og fikk avsluttet med venstrefoten. En våken Rune Almenning Jarstein fikk avverget faren ved hjelp av en god redning i sitt nærmeste hjørne.

Et par minutter senere avsluttet Moa for første gang i kampen. Etter fint kombinasjonsspill med Morten Gamst Pedersen fikk Norges nummer 9 løsnet skudd omtrent fra 16-meterstreken, men avslutningen gikk til side for Englands mål.

Gerrard skadet Høgli
Sju minutter før pause ble Norge tvunget til å gjøre et bytte. Steven Gerrard kom inn i høy hastighet på Tom Høgli og regelrett meiet backen i bakken. Dommer Michael Weiner var raskt borte i situasjonen, men da alle på Ullevaal trodde Englands kaptein skulle få se det gule kortet nøyet dommeren seg i stedet med en advarsel.

Dessverre for Høgli var smellen såpass alvorlig at han måtte gi seg. Espen Ruud fikk kastet på seg drakten og erstattet nordlendingen på Norges høyreback.

Publikum på Ullevaal var svært lite tilfredse med Gerrards takling, og den engelske kapteinen måtte tåle pipekonsert fra tribunen.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til bortelaget, og Steven Gerrard kom ikke ut igjen etter pause. Roy Hodgson mente kapteinen hadde spilt nok og erstattet ham med Gareth Barry.

Farlig Baines-frispark i åpningen av 2.omgang
Minuttet ut i den andre omgangen fikk Ashley Young nok en gang fritt spillerom på Norges halvdel. Vadim Demidov så seg nødt til å gi angriperen en liten dytt i ryggen, og da Young gikk i bakken like utenfor seksten fikk England frispark fra farlig hold. Leighton Baines ladet kanonen og fikk lurt frisparket forbi Norges mur med sin strålende venstrefot. En våken Almenning Jarstein var på alerten og fikk kastet seg ned i sitt venstre hjørne og avverget faren.

De neste minuttene var preget av lite annet enn at John Arne Riise lyktes med en tunnel. James Milner var den som fikk unngjelde for Riises ferdigheter.

Ti minutter etter pause byttet England igjen. Theo Walcott kom inn i stedet for Scott Parker, som har slitt med akillesproblemer og var et usikkert kort før kampen. Det så dog ikke ut til å være noen skade som plaget Parker i kveld.

Leken John Arne Riise
Etter en drøy time viste Norge seg fram på offensiven. En flott krosser fra Espen Ruud fant John Arne Riise, som dempet ballen flott på brystet. Venstrebacken dro deretter en frekk tunnel på Theo Walcott, og stormet innover mot feltet på venstresiden. De fleste trodde nok at Riise ville legge inn, men i stedet forsøkte han seg med en suser fra skrått hold. Robert Green var parat og fikk avverget til hjørnespark.

Like etter kom dagens andre Norge-bytte. Morten Gamst Pedersen ble byttet ut, og erstatteren var Christian Grindheim. Dette betød at Grindheim fikk spille sin 50. landskamp.

Les også: For én nordmann er England-kampen ekstra spesiell

John Arne Riise var i det lekne hjørnet på dette stadiet av kampen, og under minuttet etter den forrige lekne tunnelen gjorde han det samme. Nok en gang var det Theo Walcott som ble ydmyket av venstrebacken, til stor forlystelse for Ullevaal-publikummet.

Moa gikk i bakken - publikum skrek på straffespark
Halvveis i omgangen skrek Ullevaal-publikummet på straffespark da Moa gikk i bakken. I duell med Leighton Baines fikk Norges spiss en hånd i siden og gikk i bakken. Engelskmennene mente Moa hadde brukt hånden for å komme seg gjennom, mens publikum bak målet var overbevist om at Baines sin forseelse burde ført til straffespark. Dommer Weiner lot ikke noen av lagene få medhold, og dømte i stedet hjørnespark for Norge.

Enorme mengder med bytter i sluttfasen
Snaue tjue minutter før slutt foretok England-sjef Roy Hodgson et dobbeltbytte. Gareth Barry, som kom innpå i pausen, måtte ut med skade, og ble erstattet av Jordan Henderson. I tillegg fikk Alex Oxlade-Chamberlain sin England-debut. Unggutten erstattet målscorer Ashley Young.

Også Drillo foretok nye spillerbytter. Erik Huseklepp kom inn for Daniel Braaten etter 74 minutter, mens Valon Berisha erstattet Markus Henriksen ti minutter senere. Denne perioden av kampen var preget av byttene, og også Hodgson byttet på ny drøye fem minutter før slutt. Adam Johnson gjorde det samme som han en gang gjorde i Middlesbrough, nemlig å ta plassen til Stewart Downing.

Tre minutter før slutt var det duket for nok en engelsk debutant. Martin Kelly tok plassen til Phil Jones på høyrebacken, og satte seg umiddelbart i respekt ved å gå i duell med John Arne Riise. Situasjonen endte med hode mot hode og Riise ble liggende nede, men heldigvis gikk det bra med nordmannen.

Da klokken bikket 90 minutter byttet Norge for siste gang. Ruben Yttergård Jenssen kom inn i stedet for Alexander Tettey.

Kampen endte 0-1, noe som ga Roy Hodgson en resultatmessig drømmestart som England-manager og Drillo et sjeldent nederlag på Ullevaal.

Underveis kunne du chatte med Thomas Aune og Freddy Dos Santos.

Drillos startet med følgende elleve:

Rune Almenning Jarstein - Tom Høgli, Vadim Demidov, Brede Hangeland, John Arne Riise - Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Morten Gamst Pedersen, Daniel Braaten - Mohammed Abdellaoue

Englands nye sjef Roy Hodgson gikk for følgende lag fra start i sin første kamp:

Robert Green - Phil Jones, Phil Jagielka, Joleon Lescott, Leighton Baines - James Milner, Scott Parker - Stewart Downing, Steven Gerrard, Ashley Young - Andy Carroll

Er du overrasket over kampforløpet? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!