guardiolaroman
guardiolaroman

Abramovitsj nekter å gi opp Guardiola

Vil ha en avklaring på manager-jobben i Chelsea innen kort tid.

Pep Guardiola kronet sin fire år lange epoke som Barcelona-trener med sitt 14. og foreløpig siste trofé på toppnivå da katalanerne vant den spanske cupfinalen over Athletic Bilbao i går. Nå går 41-åringen en uviss fremtid i møte, men ryktene om hva spanjolen nå skal ta seg til gir seg ikke.

Chelsea neste stopp?
Guardiola har skrevet seg inn i Barcelonas historiebøker med gullskrift, men i april gjorde han det klart at han ikke ville forlenge kontrakten ønsket seg et års pause fra treneryrket. Flere Premier League-klubber skal være interessert i å sikre seg signaturen til den suksessrike treneren – og Chelsea er en av de ivrigste.

Les: Barcelona vant cupfinalen i Guardiolas avskjedskamp

Klubbeier Roman Abramovitsj har hatt Guardiola som sitt klare førstevalg til sjefsjobben på Stamford Bridge siden André Villas-Boas fikk sparken i mars. Til tross for midlertidige manager Roberto Di Matteo suksess både i FA-cupen og Mesterligaen, skal ikke Abramovitsj ha gitt opp å hente Guardiola på permanent basis og gjør nå enda et forsøk for å hente spanjolen til London. Samtidig har Di Matteo gjort det klart at han ikke skriver ny kontrakt dersom det gjelder en ettårskontrakt, og vurderer nå hvilke andre muligheter han har, skriver Daily Telegraph.

Les: Guardiola åpner for å trene ny klubb neste sesong: – Forfør meg!

Avgjørelse snart
Tidligere denne uken uttalte Chelseas administrerende direktør Ron Gourlay at Di Matteo, som for tiden er på ferie i Karibien, er inneforstått med at Abramovitsj vil se på andre muligheter før han eventuelt gir Di Matteo en permanent manager-stilling.

Men tiden er knapp: Klubben vil ha en avgjørelse innen tre uker, og absolutt siste frist er før spillerne returnerer for oppkjøring til sesongen i starten av juli.

Les: TV 2-kommentator om Guardiola: – Tror han venter på United-jobben

Utelukker ikke Premier League
Guardiola selv har uttalt at Premier League er interessant og holder døren på gløtt.

– Om en klubb virkelig ønsker meg, om de forfører meg, så vil jeg trene en klubb igjen, sa den suksessrike treneren på pressekonferansen før Copa del Rey-finalen.

Den engelske avisen skriver også at Guardiola nylig reiste til Paris for å høre hvordan det er å jobbe i Premier League med tidligere Chelsea-manager Carlo Ancelotti (som nå trener Paris St. Germain).

Les: Hevder Guardiola forlater Barcelona: – Han vil til Premier League