Den nye avtalen omfatter GET-ligaen, NM-sluttspillet og Norges landskamper i perioden 2012 til 2015, bekrefter partene i en pressemelding.

– TV 2 er veldig fornøyd med å ha sikret seg medierettighetene til norsk ishockey. Norsk hockey er i sterk utvikling og god vekst. Økt satsing vil være viktig for TV 2 i arbeidet med å bygge opp en ny riksdekkende sportskanal, sier sportssjef Bjørn Taalesen.

– Elitehockey og klubbene i Get-ligaen er veldig fornøyde med å videreføre TV-avtalen med TV 2 i ytterligere tre år, sier Get-ligadirektør Håkan Södergren.

Innfører «commercial breaks»
TV 2s eksisterende avtale løp ut etter denne sesongen. Den nye avtalen viderefører dekningen av norsk hockey slik den var i forrige periode, med visning av en ukentlig TV-kamp på torsdager.

Med ett viktig unntak.

Det er nå avtalefestet at TV-kampene vil få såkalte «commercial breaks» – reklameavbrudd – en ordning hockeyfans er kjent med fra resten av verden. Konkret vil det komme en ekstra reklamepause i hver periode i alle kamper som vises live på tv.

– Vi får et nytt kampprogram der man tilpasser kampen til det kommersielle opplegget. Mange så hvordan dette ble gjennomført under VM nylig. Det er også blitt prøvd i Sverige med hell. For TV 2 er det spennende at vi nå får denne ordningen også til Norge, sier Taalesen.

– TV 2 er hockey
– Getliga-klubbene ser styrken i å ha en riksdekkende sterk mediepartner for å kunne spre norsk hockey til også de deler av landet som ikke har en ishockeyarena å besøke. TV 2s sterke sportsredaksjon og deres profiler passer veldig bra med våre tanker om hvordan ishockeysporten skal fremstå. Vi ser fram mot et givende samarbeid partene imellom.

– Styret i NIHF sier oss meget tilfreds med at vi har landet en avtale med TV 2 for tre nye år. Etter mange forhandlingsrunder er vi i første omgang glad for at vi nå kan vise norsk hockey på riksdekkende tv. Synliggjøring av vår sport har vært et avgjørende moment. Videre er det svært positivt at TV 2 vil satse på norsk ishockey redaksjonelt og at vi får vist fram målene fra alle kampene i Get-ligaen, uttaler styremedlem i Norges Ishockeyforbund, Bjørn Mathisrud.

Hovedkampene vil gå både på TV og nett. TV 2 ser på mulighetene for å sende kampene som ikke går på TV som enkameraproduksjoner på TV 2 Sumo.