Her har den vakre sportsbilen stått urørt i 44 år! (Foto: eBay)
Her har den vakre sportsbilen stått urørt i 44 år! (Foto: eBay)

Corvette C1: Her har sportsbillegenden stått i 44 år - ubrukt!

Nå kan DU kjøpe den!

Man formelig kjenner at det kribler i fingrene når man ser en slik bil som dette, der den står under et tykt støvlag og på flate hjul.

Det er jo ikke hvilken som helst bil, heller - det er nemlig et eksemplar av Corvette C1 - nærmere bestemt en 1961-modell, og det er dermed nest siste årsmodell av første generasjon av den amerikanske sportsbillegenden.

Man kan trygt si at den har stått her en stund. 44 år for å være helt nøyaktig, så man må regne med at bilen trenger en full gjennomgang før de tynne diagonaldekkene igjen får kjenne varm asfalt.

Brukt kun i syv år

Det er uvisst hvorfor bilens skjebne ble som den ble. Den fikk rullet ca 93.000 miles på syv år - fram til 1968, da eier nummer to kjøpe - og parkerte - den.

Sjekk denne: 38 år gammel - og helt som ny:

Del med Facebook-vennene dine

Det er nok mange som har spurt om å få kjøpe den i årenes løp. Nå tok endelig eieren til fornuft og la den ut på akusjonsnettsetdet eBay.

Bilen har knallrødt interiør (Foto: eBay)
Bilen har knallrødt interiør (Foto: eBay)

Se hele annonsen her:

Det er så å si umulig å bedømme bilens tilstand etter alle disse årene i fullstendig ro. Den skal i følge ryktene ikke engang ha vært startet opp i løpet av de 44 årene.

Trenger full gjennomgang

Den ser jo grei ut på bildene, men hva som egentlig skuler seg under støvet på det vakre glassfiberkarosseriet vet man fint lite om.

Det man vet er at det knall røde interiøret på grunn av varmen i Las Vegas, hvor bilen står, har fått hard medfart. Dette gjelder dashbord og dørtrekk, mens skinnsetene ser hele ut. Det finnes godt med nyproduserte deler til disse bilene - så den biten bør ikke by på de helt store problemene.

Motoren er en 283cu. in Dual Quad V8 på 270 hk. (Foto: eBay)
Motoren er en 283cu. in Dual Quad V8 på 270 hk. (Foto: eBay)

Motoren er så klart en V8 - en 283 cu. in Dual Quad versjon på 270 hestekrefter. 1961 var siste året med akkurat denne motoren.

Les også: Fant bil til 70 millioner – hos høgger'n:

Får over prisantydning

Den har også original AM-radio, 4-tinns manuell girkasse, hard-top og 15-tommners hjul. Kalesjen - det er jo egentlig en cabriolet - finnes desverre ikke lengre.

Hard-top følger med, mens kalesjen mangler. (Foto: eBay)
Hard-top følger med, mens kalesjen mangler. (Foto: eBay)

Selger håpet å få mellom 25 og 30.000 dollar for Corvetten. I skrivende stund er budene oppe i nesten 37.000 dollar (ca 230.000 norske kroner), så selv om vedkommende ikke har fått nyte bilen, så får han i alle fall en hyggelig pris for den. Det er nok betydelig mer enn hva han betalte for den i 1968, så slik sett har det neppe vært noen dum investering.

Del med Facebook-vennene dine

Vi både tror og håper at den finner et godt hjem med en eier som vil sette den i stand og bruke den. Det er landeveien slike biler er lagd for!

En av verdens mest verdifulle biler funnet under skrothaug: