Navn: Odd Arild Svaland
Alder: 56
Bosted: Grimstad

NB! Søknadsfristen gikk ut 17. juni, og du kan ikke lenger sende inn frierbrev.

Kan du fortelle litt om gården din?
Gården min ligger på Beisland i Grimstad kommune. Den ligger idyllisk til med utsyn over vannet like ved, og flott sørlandsnatur på alle kanter. På gården drives det med 110 vinterfôret sauer. Det er 2400 daa med skog og utmark som hører til gården, slik at der er muligheter for skogbruk, jakt, fiske og annen utmarksnæring om man ønsker det.

Gården skal ha aktiv landbruksdrift, men skal utvikles videre med tanke på å ta imot grupper av gjester for en kulinarisk kulturopplevelse, hvor gjestene skal få tiden til å stoppe opp og nyte øyeblikket.

Gården skal tilby sine gjester egen lokal produsert tradisjonsmat. Maten skal i hovedsak baseres på gårdens egne ressurser, hvor lam, vilt og ørret vil være hovedpilarene. Det er egen produksjon av pinnekjøtt, fenalår og diverse spekepølser på gården, alt av egne lam.

Hvordan vil du beskrive deg selv?
Jeg er en rolig og behersket mann, har også temperament når det måtte være nødvendig, men er en ekstremt følelsesladet person. Er romantisk som person, er glad i å pynte både inne og ute. Er glad i dyr og mennesker. Jeg er selvstendig tenkende, kreativ, tar egne beslutninger og står for dem. Jeg er et ordensmenneske. Jeg liker å ha orden i omgivelsene mine, inne og ute. Liker kulturopplevelser, og mener at det er viktig å holde tradisjoner i hevd.

Jeg er glad i antikviteter og gamle gjenstander, tar gjerne med meg en del auksjoner om sommeren. Jeg liker å ha orden i omgivelsene mine, inne og ute. Jeg kan gi den rette jenta et harmonisk og innholdsrikt liv med mye omsorg, nærhet og kjærlighet. Det er viktig for meg å gi henne plass og rom til å blomstre og trives. Den rette vil få full støtte når det måtte være nødvendig, slik at hun vil føle seg vel, velkommen og inkludert.

Hvorfor ble du med i «Jakten på kjærligheten»?
Jeg ble med i «Jakten på kjærligheten» fordi noen «gode» kollegaer i teknisk avdeling på jobb meldte meg på. De mente at nå var det på tide at der kom ei grepa jenta inn på gården hos meg. Det kan man jo raskt være enige med de i, så når de sa A, måtte jeg si B. Jeg registrerte også at bondelagslederne i Agderfylkene gikk ut i Fevennen og oppfordret single bønder om å melde seg på, og når bondelagslederne sier « hopp», da hopper vi.

Hvilke hobbyer har du?
Nå har jeg ikke behov for hobbyer, jeg koser meg veldig med det arbeidet jeg har her på gården, dyreholdet og utvikling av gårdsdriften. Her er masse skapende arbeid som gir meg veldig mye glede. Men prøver å få med meg litt av jakta i løpet av høsten, fisker litt når jeg får lyst til det om sommeren. Har drevet mye med mosjonsidretter før i tiden, men nå har jeg ikke behov for det.

Hvordan vil du beskrive en typisk hverdag for deg?
Her på gården er hverdagene veldig varierte, de skifter med årstidene og dagene avhenger veldig av været om sommeren. Vintermånedene, når dyrene er inne, er vel den årstiden som er stillest, men da er det opp tidlig og i fjøset, dusj, frokost og så på jobb. Etter jobb er det ny foringstid i fjøset, og så er det stort sett kvelden. Sommermånedene er det enklere, da er sauene på fjellet fra midten av juni til midten av september, men da skal der foretas to grashøstinger som man er veldig væravhengig for å få utført. Det er ikke så mange dager som er like på et gårdsbruk.

Hvordan er en drømmedag for deg?
Jeg er vel å regne for et b-menneske. Jeg liker å ta det litt rolig om morgenen, men så kan jeg gjerne holde på til svarte natta om kvelden. På drømmedagen er det sol, varmt og godt. Jeg starter dagen med frokost og en kanne kaffe ute i solkroken, og gørrkoser meg her, nyter stillheten, freden og roen, det er bare lyder fra fugler, dyr og klinging fra sauebjeller å høre. Jeg vurderer på ingen måte å gjøre noe «fornuftig» før kaffekannen er tom. Resten av dagen vil jeg gjøre noe konstruktivt arbeid på gården, noe som gir resultater, noe man føler glede over å få anledning til å skape.

Hvem er du på jakt etter?
Jeg er på jakt etter ei jente som er så tøff og har så stor selvtillit at hun tør å skrive et brev til TV 2, og være frieren min her i TV-serien. Ellers er jeg på jakt etter ei snill, hyggelig, søt og sjarmerende jente som jeg kan ha et tillitsfullt, åpent og ærlig forhold til. Det er flott om hun er engasjert, kreativ og har skaperglede. Hun bør være omsorgsfull, være glad i dyr og mennesker, sette pris på den fantastiske flotte naturen vi har her. Det vil også være fint om hun deler mine interesser for blomster, hage, tradisjonsmat og øvrige kulinariske matopplevelser. Hun bør ikke være allergisk mot antikviteter og andre gamle skatter.

Hva må en kjæreste ha?
Jeg vil være forsiktig med å definere hva en kjæreste må ha. Vi er alle ulike individer, og det vil i nye forhold være nødvendig å gi og ta for å skape et godt og tillitsfullt forhold, men åpenhet og ærlighet er sentrale verdier som må være på plass. De indre verdiene teller aller mest. Om ei jente har et kristent livssyn, om hun har barn, osv. er ingen hindring for å etablere et flott og varig forhold.

Hva er dine drømmer for fremtiden?
Mine drømmer for fremtiden er at jeg nå kan finne drømmedama som ønsker å flytte hit på gården til meg, og leve det gode liv på landet. Ei jente som deler noen av mine interesser og som ønsker å ta del i noe av dette spennende arbeidet som skjer her. Jeg ønsker å ha et harmonisk, trygt og godt forhold hvor to mennesker kan dele hverdagen og utvikle hverandre, nyte livet og bli gørrgamle sammen.

NB! Søknadsfristen gikk ut 17. juni, og du kan ikke lenger sende inn frierbrev.

Se presentasjonen av Odd Arild:

619992

Se Odd Arild fortelle litt om seg selv:

Se hele presentasjonsprogrammet på TV 2 Sumo her!