Sykkelmontasje
Sykkelmontasje

Sjekk hvilken rytter Kaggestad tror vinner Giroen

Mads Kaggestad vurderer de sterkeste kandidatene før den beinharde avslutningshelgen.

Se 19. etappe på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo kl. 14.00

Kampen om den rosa ledertrøya har for alvor begynt å tilspisse seg. Etter gårsdagens paddeflate etappe venter en beintøff etappe for rytterne i dag. I løpet av de 198 kilometerne fra Treviso til Alpe di Pampeago skal Joaquim Rodriguez & co. forsere to 1. kategoriserte og to 2. kategoriserte stigninger.

Spanske Rodriguez er for øyeblikket mannen som bærer det rosa tekstilet. Den eksplosive Katjusja-rytteren har så langt ikke vist nevneverdige svakhetstegn, men Rodriguez er den svakeste temporytteren av de fem øverste rytterne i sammendraget. Giro d'Italia avsluttes med en 31,5 kilometer lang tempoetappe i Milanos gater på søndag.

TV 2s sykkelkommentator Mads Kaggestad tror kanadiske Hesjedal sitter igjen med Maglia Rosa til slutt.

– Jeg tror det blir en kamp mellom Basso og Hesjedal. Akkurat nå har Hesjedal et forsprang, så jeg mener han ligger best an. Han har nesten ett minutt ned til Basso. Han taper ikke så mye og han er i god form. På tempo er han bedre enn Basso. Han kan slå Basso med 40-45 sekunder på tempoetappen. Hesjedal blir i så fall den første kanadieren som vinner Giro d'Italia - med norske aner i tillegg. Han er min favoritt på alle plan. Jeg synes også det hadde vært mest gøy om han vant, sier Kaggestad.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!
Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Vil alliere seg
Hesjedal har hatt få problemer med å følge de andre sammenlagtkanonene på fjelletappene så langt. Kaggestad tror at de andre sammenlagtfavorittene vil rotte seg sammen for å presse Hesjedal på de to neste etappene.

– Jeg tror italienerne Basso og Scarponi til en viss grad vil danne en allianse for å presse ham. Det viktigste er tross alt at en italiener vinner. Basso og Scarponi har også et godt forhold, sier Kaggestad, og legger til:

– Rodriguez er også interessert i å kjøre. Han har en ledelse på bare 30 sekunder. Han trenger et vesentlig større forsprang på Hesjedal. Skal han være trygg før den avsluttende tempoetappen bør han nesten ha et forsprang på tre minutter. Det blir interessant å se hvordan Rodriguez forsvarer seg og eventuelt øker forspranget. Han må angripe, og han er en morsom rytter. Det skal bli gøy å se den rosa trøya gå til angrep.

LES: Kristoff irritert etter «usportslig» spurtduell
LES: Italiensk spurtkanon (22) smadret Cavendish

– Basso er kynisk og smart
Ivan Bassos Liquigas-lag er blitt kritisert for sin defensive taktikk. Likevel har 34-åringen sakte, men sikkert, kjørt seg oppover i sammendraget.

– Jeg vil ikke si at de har kjørt defensivt, men de har kjørt som om de har den rosa trøya. Basso drar fordel av at han har et veldig sterkt lag i ryggen. Han har mer rutine og erfaring. Basso er en luring, så jeg tror det blir to veldig tøffe dager for Hesjedal. Basso kjører kynisk og smart etter min mening, sier Kaggestad.

– Din topp 3 i Giroen?

– Hesjedal, Basso og Rodriguez.

Sammenlagtstillingen:

1. Joaquim Rodriguez (Katjusja)
2. Ryder Hesjedal (Garmin) 0:30
3. Ivan Basso (Liquigas) 1:22
4. Michele Scarponi (Lampre) 1:36
5. Rigoberto Uran (Sky) 2:56
6. Benat Intxausti (Movistar) 3:04
7. Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF) 3:19
8. Paolo Tiralongo (Astana) 4:13
9. Thomas De Gendt (Vacansoleil) 4:38
10. Sergio Luis Henao (Sky) 4:42