Det norske Eurovision-håpet, Tooji Keshtkar (24) er klar og giret i forkant av torsdagens semifinale. Med låta «Stay» og sine smidige dansere på scenen, skal han i kveld overbevise publikum at han fortjener en plass i finalen som går av stabelen lørdag kveld. Med seg til Baku har han sin største og nærmeste støttespiller, nemlig moren Lily Bandehy.

Les også: Tooji kan aldri reise tilbake til Iran

Gleder seg

Kveldens semifinale braker løs klokka 21.00 norsk tid.

– Jeg er kjempegira og gleder meg masse, sier en lykkelig og nervøs Tooji til Ettermiddagen før han fortsetter:

– Vi skal fokusere på to ting i kveld, nemlig glede og lek. Vi skal gi alt.

Se også: Rybak skaper hysteri før kveldens opptreden

– Mamma har vært til stor hjelp

Tooji har allerede blitt et kjent navn både her hjemme og i utlandet, og han er kåret til en av favorittene under årets Eurovision konkurranse. Han virker både trygg og selvsikker før semifinalen, men han innrømmer at han er glad for å ha familien på plass i Baku for å støtte han.

– Det er veldig hyggelig å ha alle rundt meg og støtter meg. Jeg er utrolig glad for at de har reist helt fra Norge for å være her sammen med meg, sier han og legger til:

– Mamma er til utrolig stor hjelp for meg. Hun har vært en enorm stor støtte hele veien, sier han.

– Hun har den spesielle roen. Hun sier til meg: «Tooji, dette går bra, det som skjer det er meningen. Du kommer til å gjøre det bra.»

Stolt mamma

Mamma Liliy legger ikke skjul på hvor stolt hun er av sønnen.

– Det eneste jeg har gjort er å støtte han gjennom hele livet. Jeg pleier å si til han at jeg kan ikke leve ditt liv, men jeg kan gi deg råd. Det er det du som må leve ditt liv og gjøre dine erfaringer, sier hun

– Han er en flott mann.

Les også: Per Sundnes om Tooji: – Det skumle er delfinalen

Tett program

Tooji har allerede vært i Baku i ei uke, og har hatt et tett program. Tirsdag besøkte han en flyktningeleir ogi går fikk han et etterlengtet møte med sin iranske tante som han ikke har sett på mange år.

Til sammen skal 25 nasjoner kjempe i finalen på lørdag. Første semifinale gikk av stabelen på tirsdag, hvor Romania, Moldova, Island, Ungarn, Danmark, Albania, Kypros, Hellas, Russland og Irland gikk videre.