«I dag, 24. mai 2012, ble jeg faktisk feminist. Den satt langt inne, men takk til Privatmegleren.» skrev stortingspolitiker fra Høyre Torbjørn Røe Isaksen på det sosiale nettstedet Twitter.

Han var ikke alene om å reagere på den nokså uvanlige boligannonsen fra Privatmegleren (annonsen er fjernet).

Leiligheten som er til salgs på Grünerløkka i Oslo til 6.5 millioner kroner har boblebad på verandaen. Midt oppi står en naken dame med rumpa bar til fotografen.

«Leilighet til sal på Løkka. Likar måten Privatmegleren har klart å vise den flotte utsikta på» twitrer en annen.

nakenglipp-2 (Foto: Skjermdump)

Torbjørn Røe Isaksen, forteller TV 2 hjelper deg at han synes annonsen var litt morsom.

– Men det er litt på kanten er det ikke? Jeg trodde ikke folk drev med sånt, det er litt 70-talls, litt som å legge damer på bilpanseret, sier Røe Isaksen.

– Tror du det blir enklere å selge boligen med bilde av damen i boblebadet i annonsen?

– Det tror jeg vel kanskje ikke, men det har jeg egentlig ikke noen formening om.

– Hun dama har jo ingenting med boligen å gjøre, hun er der bare for å være halvnaken og fin. Det er OK i et blad der det er poenget, men i en boligannonse har det vel ingenting å gjøre, sier Røe Isaksen.

Privatmegleren: – En glipp

Etter at boligannonsen gikk sin seiersgang på Twitter har Privatmegleren nå stengt annonsen.

– Det har vært en teknisk glipp i systemet vårt, det skulle aldri skjedd, sier Kåre Odne Olsen, som er megler for leiligheten som var til salgs.

– Vi har ikke oversikt over hva som har skjedd og jobber for å finne ut av det, legger han til.

Odne Olsen legger til at han ikke kan kommentere saken ytterligere og henviser oss til Robert Fauske som er kjedesjef i PRIVATmegleren AS. TV 2 hjelper deg har foreløpig ikke lykkes i å få tak i Fauske onsdag.

Torsdag fikk vi tak i assisterende direktør i Privatmegleren, Robert Fauske.

– Det som har skjedd er at eiendommen ikke er publisert ut verken på finn eller hos oss, av en eller annen årsak har det skjedd en glipp. Hvis du har koden til annonsen, så finner du den. Den er sendt på mail og spredd til mange mennesker, sier Fauske til TV 2 hjelper deg.

Han legger til at det aldri har vært tanken å markedsføre boligen med bildene av damen i boblebadet.

– Vi har fått bildene av eier, de har vært i en reportasje. Vi skulle selvfølgelig ikke bruke dem til markedsføring av eiendommen, sier Fauske.

– At bildene kom ut var en glipp, og da var den ute, kanskje bare i noen få minutter. Men det var nok til at noen klarte å videresende og distribuere, sier Fauske.

Han forteller at å bruke nakne damer i annonsen ikke er måten Privatmegleren markedsfører eiendommer på.

– Det har ikke vært intensjonen, det var en veldig uheldig glipp. Men som kjøper av eiendommen kan det være interessant å vite om reportasjen, sier Fauske.

Han vet ikke hvilket magasin eller blad bildet er fra, og vil ikke si noe om hvem som eier leiligheten.

– Det er mer interessant at mediene har klart å få tak i den i dette omfanget, 14 nettaviser har ringt meg, flere av distriktsaviser også, sier Fauske.

twitterstorm-2 (Foto: Skjermdump)

– Flåsete

Ikke bare på Twitter har annonsen skapt reaksjoner. Charlotte Myrbråthen, redaktør for det feministiske tidsskriftet Fett og bidragsyter i feministboka «Glitterfitter», synes det er en flåsete og merkelig måte å selge leiligheter på.

– De serverer en kjønnsfacsistisk klisje om det gode liv for folk med mye penger. Her kan luksus kjøpes bare du har nok kapital og det innebærer også selvsagt villige damer som fjollet seg i badekaret. De selger ikke bare bolig, men en idiotisk drøm til overklassen som har en drøm om å leve i hop hop video, sier

– Jeg er pinlig berørt på overklassens og eiendomsmeglerbransjens vegne. Om det er en glipp så er det vel fordi det er en måte de er vant til å tenke på, sier Myrbråten.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter