cavsiiint
cavsiiint

Italiensk spurtkanon (22) smadret Cavendish

Den regjerende verdensmesteren hadde ikke noe å svare med da Andrea Guardini satte opp farten.

Mark Cavendish fikk et så godt som perfekt opptrekk fra lagkameratene, men ble likevel parkert av en italiensk 22-åring. På den 18. etappen av Giro d'Italia viste nemlig Andrea Guardini at han er en av sykkelverdenes mest spennende spurtere.

Cavendish var sjanseløs på tempoet til Guardini og måtte ta til takke med 2. plass. Briten var tydelig misfornøyd med akkurat det og slo irritert i styret like etter målgang.

Se hele spurten i videovinduet øverst!

Mens for Guardini ble det en jubeldag. Farnese Vini-rytteren tok sin klart største seier hittil i karrieren og strålte i målområdet.

Kristoff mistet Cavendish
Etappen til Vedelago var spurtenes siste mulighet til å vise seg frem før sammenlagkandidatene tar over showet på de tre siste etappene. Derfor ble det ikke uventet lagt opp til massespurt med Sky-laget i hovedrollen.

Mark Cavendish' lagkamerater jobbet knallhardt for å gi briten sin fjerde etappeseier i årets Giro og bruddforsøkene hadde egentlig aldri noen sjanse.

Les også: Rabottini kjørte 100 kilometer alene til seier

Alexander Kristoff hadde på forhånd gitt beskjed om at han hadde skumle planer om å slå Cavendish, og med snaut én kilometer igjen lå han som klistret på hjulet til 27-åringen.

Men noen få hundre meter senere var nordmannen borte. I kamp om plassen kom han borti Francesco Chicchi ble ustø et lite øyeblikk. Da hadde Cavendish allerede kommet seg for langt frem og planen om å spurte fra hjulet til verdensmesteren var knust. Til slutt kom Kristoff inn på en 7. plass.

I sammendraget skjedde det lite spennende. Joaquim Rodriguez sitter fortsatt i rosa. De neste etappene vil avgjøre den jevne kampen om sammenlagtseieren. I morgen og på lørdag venter knallharde fjelletapper, mens det hele avsluttes med tempoetappe i Milano søndag.

Topp 10, 18. etappe:
1. Andrea Guardini - Farnese Vini
2. Mark Cavendish - Sky
3. Roberto Ferrari - Androni Giocattoli
4. Robert Hunter - Garmin-Barracuda
5. Lucas Sebastian Haedo - Team Saxo Bank
6. Giacomo Nizzolo - RadioShack-Nissan
7. Alexander Kristoff - Katjusja
8. Francesco Chicchi - Omega Pharma-QuickStep
9. Geoffrey Soupe - FDJ-Big Mat
10. Dennis Vanendert - Lotto Belisol

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!
Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere