Dommer Wenche Elizabeth Arntzen (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Dommer Wenche Elizabeth Arntzen (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Dommerne ber rettsmedisinsk kommisjon avklare

I et brev ber dommerne i terrorsaken Den rettsmedisinske kommisjon snarest avklare om den siste sakkyndigrapporten om Anders Behring Breivik er godkjent eller ikke.

Leder for kommisjonen, Tarjej Rygnestad, har uttalt den vil stille spørsmål til de rettsoppnevnte sakkyndige Aspaas og Tørrissen når deres rapport om Breivik skal legges fram i retten. I motsetning til i den første rapporten har de to slått fast at Breivik ikke var psykotisk da han utførte terrorangrepene 22. juli.

I et brev torsdag ber Oslo tingrett kommisjonen snarest gi en avklaring om rapporten er godkjent eller om den ikke er det.

Les hele brevet her!

– Retten ber kommisjonen klargjøre om den har funnet vesentlige mangler i Aspaas og Tørrissens skriftlige erklæringer. Dersom den mener det foreligger slike vesentlige mangler, må det redegjøres for disse. Dersom klargjøringen først finner sted under vitneforklaringen til Tarjej Rygnestad eller Karl Henrik Melle, vil aktors og forsvarers mulighet for å forberede bevisførsel knyttet til eventuelle vesentlige mangler vanskeliggjøres, står det i brevet, som er signert tingrettsdommer Arne Lyng. (©NTB)