Mausoleumet Taj Mahal er en av Indias aller største turistattraksjoner og ligger i Agra nord i India. Marmorbygningen er laget for mogulherskeren Shah Jahans kone på 1600-tallet.

– Det har stått der i mange hundre år og så kommer han kløna fra Norge og ødelegger det.

Planer om eget monument

Shah skulle egentlig også ha et eget gravmonument rett over elven, som skulle se helt likt ut, men være i svart marmor.

Sønnen hans syntes derimot at faren var stormannsgal og sløste unødvendig med penger, og fengslet ham underveis i byggeprosessen.

Derfor ble planene om hans eget monument skrinlagt, men Shah rakk likevel å bygge opp en grunnmur. I dag er den gamle grunnmuren en turistattraksjon i seg selv.

Les også: Hva var det du prøvde å si Freddy dos Santos?

Ødelegger kulturminne

I «The Amazing Race Norge» var denne ruinen location for pitstop, der deltagerne endte etappen sin i Agra. Mens TV-produksjonen holder på å filme, kommer Freddy dos Santos uheldigvis borti ruinen ved et uhell slik at en grunnmurstein faller av.

– Vi hadde pitstop der så vi skulle filme, og da tråkka jeg bakover. Så falt det av noen gamle biter av disse ruinene, som jeg sirlig prøvde å legge tilbake uten at noen merket det, forklarer dos Santos til tv2.no.

Les også: Slik lages pålegget som fikk Freddy dos Santos til å brekke seg

Redd for å bli fengslet

Freddy dos Santos blir både flau og ukomfortabel etter å ha sparket borti ruinen, og er redd for at den strenge lokale vakten skal oppdage hva han har gjort.

– Hvis han så det hadde jeg blitt fengsla på stedet. Heldigvis så fulgte han ikke med.

– Men det er jo på TV og det vises jo, så jeg er glad jeg kom meg ut av landet før det blir vist, smiler dos Santos.

Les alt om «The Amazing Race Norge» på programmets hjemmeside