Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23. april fant en hjemmehjelper i Næstved kommune stakkars Egon Hansen død i sengen sin i eldreboligen i Sandved. Kort tid senere ble hans nærmeste slektning, niesen Lise Hansen, varslet om bortgangen.

Hansen har ikke hatt noe kontakt med sin egen sønn på mange år, og han ville ta ansvar for begravelsen.

Derfor skjedde det utrolig nok ikke mer. Den avdøde mannen ble liggende på samme sted – i sengen sin – i ytterligere 29 dager, melder Sjællandske Nyheder.

FORTVILER: Egon Hansens niese Lise fikk sjokkmeldingen på telefon. (Foto: TV 2 Danmark)

– Jeg blir helt matt av å tenke på hvor lenge han har ligget død i sengen sin. Tenk at man skal oppleve noe sånt i dagens Danmark, sier en gråtkvalt Lise Hansen (64) til avisen.

Se innslag om saken fra dansk TV 2 øverst i artikkelen!

– Vi er veldig lei oss for det som har skjedd, og tar nå grep slik at vi forhåpentligvis unngår lignende feil i fremtiden. Ingen mennesker eller noe system er ufeilbarlig, heller ikke i vår kommune, sier lederen for omsorgsutvalget i Næstved, John Lauritsen til TV 2 Danmark.

(Artikkelen fortsetter)

BEKLAGER: Næstved kommunes omsorgsutvalgsleder beklager det som har skjedd, og lover full granskning. (Foto: TV 2 Danmark)

LES OGSÅ: – Lege smittet 56 kvinner med hepatitt C

Problemet var at ingen i hjemmetjenesten snakket sammen. Og da niesen ringte kommunen for å spørre hva som skjedde med onkelen, fikk hun bare beskjed om at de hadde taushetsplikt.

– Det har skjedd en kommunikasjonsbrist. Hjemmepleieren som fant Egon død leverte en rapport til sin overordnede. Så strandet denne på et skrivebord, sier Lauritsen.

Overfor TV 2 Danmark vil han ikke si noe om oppsigelser kan bli aktuelt etter skandalen.

Saken har slått ned som en bombe blant den avdøde mannens naboer, og niesen har en klar melding:

– Jeg unner ikke min verste fiende å ende sine dager på denne måten.