I disse dager plukkes det nye talenter som i juni får muligheten til å vise seg for programmets dommertrio Mia Gundersen, Alex Rosén og Adil Khan. Hver fredag i hele høst skal nye talenter vise hva de er gode for i håp om å stikke av med seieren i «Norske Talenter» 2012.

Det har vært en precast flere steder Norge, og i dag avsluttes jakten til hovedaudition i Oslo. Det var mange spente og nervøse deltakere da tv2.no tok turen til Nydalen.

– De er flinke, flotte og fine å se på

Seks jenter i like drakter hadde møtt opp for å vise rytmisk gymnastikk.

– Vi gelder oss veldig. Men vi er litt nervøse. Vi er redde for å glemme noe eller å miste ringene våre, sier jentene fra Njård RG.

Det var trener Gry Berge Haanes (49) som plukket ut seks jenter fra laget.

– De er flinke, flotte og fine å se på, sier Berge Haanes.

Jentene er elleve og tolv år gamle, og har holdt på med rytmisk gymnastikk siden de startet på barneskolen. Og de har øvd spesielt mye til denne dagen.

– Det er veldig gøy at vi kanskje skal komme på TV, sier Leah Kristine Sandø (12) mens de andre jentene samtykker og forteller at de regner med å komme videre til hovedaudition.

Vil du være publikum på audition i «Norske Talenter»?

Vil vise at nordmenn kan danse

Hong Le (16) har kommet for å danse Shuffle og Cwalk. Dette er en type dans han har drevet med i tre år, og han har allerede rukket å delta på UKM i Larvik der han kom til finalen.

– Det er vennene mine som har pushet meg til å delta. Men først og fremst vil jeg vise at det finnes flinke dansere i Norge også. Jeg håper det kan bli flere som ønsker å danse samme stil som meg etter dette, det er altfor få som driver med Shuffle og Cwalk. Jeg vil vise at det finnes flinke dansere i Norge!

Det var i utgangspunktet storebroren som inspirerte Hung til å starte med dans.

– Jeg visste ikke at jeg var god til å danse da jeg bestemte meg for å starte. Men så har jeg danset og øvd mye og blitt flink med årene, forteller han.

– Jeg har litt sommerfugler i magen, men det er bare bra. Jeg har øvd hver dag så jeg håper det går bra. Selvtilitten er ikke på topp, men jeg tar det som det kommer, sier hun.

– Vi vinner på karisma

Dag Kittil (16), Daniel Chehri (16) og Jostein Jensen (16) har møtt opp for å rappe. De tre kompisene er ikke ukjente for «Norske Talenter», de var nemlig med i forrige sesong av programmet men da valgte de å prøve seg med dans.

Norske Talenter precast Nydalen (Foto: Cathrine Eide)

– Vi har flere unike talenter, så vi måtte bare velge hva vi skulle satse på først. Det ble dansen, men det gikk ikke like bra som vi hadde håpet. Derfor satser vi på rap i år, sier Dag Kittil.

Guttene utstråler mye selvtilitt, noe de selv bekrefter at vi har.

– Vi har massevis av selvtillitt, men det er verre med virkelighetsoppfatningen, sier Jostein og ler.

De håper på å komme så langt at publikum kan stemme på dem, for da vil de nå toppen.

– Vi vinner på karisma. Selv om vi er eksepsjonelt talentfulle er det til syvende og sist karismaen som kommer til å gjøre at vi vinner «Norske Talenter», sier Dag.

Poesi med underholdningsverdi

Olivin Whitlock (34) lever som poet, og det er dette yrket han nå skal vise frem som et talent.

– Jeg har skrevet siden jeg var fjorten år, så jeg føler at dette er noe jeg virkelig kan. Jeg skriver med humor, så det jeg leverer har en underholdningsverdi, sier han.

Han har fremført mye av poesien han har skrevet tidligere og har fått gode tilbakemeldinger.

– Jeg henter inspirasjonen min fra hverdagslige ting, men det er måten jeg skriver på som gjør det humoristisk. Jeg tror jeg kunne gjort det bra som stand-up komiker, men det er poet jeg ønsker å være, sier han.

– Nervene har jeg full kontroll over, sier han like før han skal inn å vise talentet sitt.

Vil du være publikum på audition i «Norske Talenter»?

Les mer om «Norske Talenter» her!