Mats Clementsen Pettersen (22) fra Spydeberg elsker vanligvis pølser. Men for noen uker siden fikk pølseidyllen en bråstopp.

– Jeg spiste wienerpølser av kylling fra Prior, og plutselig merket jeg at det var noe hardt inni der når jeg tok en bit, sier Mats og fortsetter:

– Først trodde jeg det var en avklipt, stor negl. Det var veldig ekkelt.

Har du opplevd noe ligndende? Tips vår journalist camilla.brakke@mastifftv.no.

– Kommer ikke til å kjøpe pølsene igjen

Mats tror biten han fant er beinrester fra kylling.

– Jeg har ikke tenkt at kyllingpølser var ekkelt før. Men etter at det har vært mye saker om MUK (mekanisk utbenet kjøtt, journ.anm) i det siste har jeg tenkt mer på det, sier Mats.

Den pølseglade østfoldingen forteller at biten han fant var hard.

– Du forventer ikke å finne bein når du spiser pølser. Jeg kommer ikke til å kjøpe de pølsene igjen etter det, sier Mats.

Les også: Mattilsynet: – Potetene skulle ikke vært solgt som mat

Saken fortsetter under bildet.

pølsebiten (Foto: Privat)

Pølsemysterium

Prior på sin side er ikke like sikre på at biten er et bein.

– Jeg kan overhode ikke se hva det er, men det ser ikke ut som kyllingbein. Hva kan det være? Jeg skal sende bildet til kvalitetssjefen vår, sier Eli Strand, informasjonssjef i Nortura.

Noen timer senere har bildet gått rundt i hele Nortura-systemet. Både kvalitetssjefen og fabrikken på Hærland i Eidsberg som foredler det meste av kylling og kalkun fra Prior får se bildet – men ingen kan si hva det er.

– Nå har jeg sendt bildet rundt til alle som kan noe om dette, men vi klarer virkelig ikke å se hva det er. Det er umulig å si om det er bein eller ikke, jeg har aldri sett dette før, sier informasjonssjefen.

Les også: Slik lager du sunn grillmat

– Ta vare på pakning og bit

Siden Mats ikke har tatt vare på verken pølsepakka eller den uidentifiserte biten, får ikke Nortura undersøkt pølsemysteriet nærmere.

– Aller helst skulle vi hatt pakken så vi kan spore hvor den kommer fra, sier Eli Strand.

Hun ber alle som finner ting som ikke hører hjemme i mat, om å ta vare på det de finner og pakningen som følger med, slik at den kan spores.

Les også: Hvorfor er turpølsa nesten dobbelt så dyr som den vanlige pølsa?

Saken fortsetter under bildet.

nortura-eli (Foto: Nortura)

Fant «plastpose» i pølse

I 2010 skrev TV 2 hjelper deg om en pølsekunde som kastet opp tre ganger, etter at han fant «plastpose» i en Gilde-pølse.

Les hele saken her: Fant «plastpose» i pølsa

Jevnlig dukker det opp folk som finner ting som ikke hører hjemme i mat.

– Det har skjedd at folk har funnet patroner i steik, men så har det vist seg å være rester fra folks egne steketermometer, sier Eli Strand.

– Metalldetektorer sjekker maten før den blir sendt til forbrukerne, så slike ting skal ikke skje. Folk skal selvfølgelig ikke finne fremmedlegemer i våre produkter, avslutter hun.

Se også: Denne kjeden er verst på frukt og grønt

Ser du hva det er?

pølsebiten-close (Foto: Privat)

Vi har også sendt UPO-en (uidentifisert pølse-objekt) til eksperter ved matforskningsinstituttet Nofima, men heller ikke de kan si hva Mats har funnet i pølsa.

Ser du hva det er? Har du funnet noe lignende? Tips våre journalister!

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter