Høyreleder Erna SOlberg flankert av nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie. (Foto: Kjetil Løset/ TV 2)
Høyreleder Erna SOlberg flankert av nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie. (Foto: Kjetil Løset/ TV 2)

Høyre-ledelsen avviser forslag om kutt i sykelønna

Programutvalget i Oslo Høyre foreslår å kutte sykelønna med 30 prosent fra første fraværsdag. Forslaget legges dødt av partiledelsen.

– Dette er et radikalt forslag som ensidig vil ramme arbeidstakerne. Jeg vil derfor ikke støtte dette. Tilsvarende forslag har tidligere vært oppe til debatt og blitt nedstemt på landsmøtet, sier Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til NTB.

Arbeidstakere får i dag full lønn i inntil ett år ved sykdom. Det vil programutvalget i Oslo Høyre ha en slutt på. Utvalget som ledes av Torbjørn Sølsnæs foreslår ifølge Dagsavisen å slå sammen ulike velferdsordninger og sette alle på samme nivå av lønnen, nemlig 70 prosent. I dag er uføreytelsen på rundt 65 prosent. Sølsnæs understreker at forslaget dermed vil innebære en forbedring for dem som er langvarig utenfor arbeidslivet.

LES OGSÅ: Høyre-utvalg vil ha sykelønns-kutt

– Dette er et innspill i Høyres programdebatt og det er naturlig at alle innspill tas seriøst og debatteres, sier Sanner, som gleder seg over at sykefraværet er synkende.

– Det påhviler partene i arbeidslivet å bidra til at denne positive utviklingen fortsetter. Høyre har stilt seg bak IA-avtalen, og det er selvsagt ikke aktuelt for Høyre å bryte den, sier han.

(©NTB)