Opptakene fra Gulen i Sogn og Fjordane får en sentral plass i den kommende serien, sier Sebastian Hernandis fra det spanske produksjonsselskapet Bluescreen.

LES OGSÅ: Paraglidet i 250 kilometer og satte ny nordisk rekord

Eksklusivt selskap

I ti dager har Hernandis og hans kolleger filmet undervannslivet i Gulen. Opptakene skal bli til en episode i tv-serien Seas & Oceans, hvor noen av verdens beste dykkersteder presenteres.

Steder som Maldivene, Solomon-øyene, Raja Ampat, Mexico, Costa Rica, Bahamas, Galapagos, Filippinene, Cuba og Bali er besøkt, og nå kommer også Norge med på den eksklusive listen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BAKKASTRAUMEN: Havbunnen ved Gulen blir viet et helt program i en ny tv-serie fra de beste dykkerstedene i verden. (Foto: Christian Skauge)

Første gang utenfor tropisk farvann

Serien vil bli vist i flere land, men det er ikke klart om den kommer til å bli vist i Norge.

– Vi er veldig stolte av at Gulen nå kommer med i den nye serien. Dette viser at dykking i Norge er helt i verdensklasse, sier Ørjan Sandnes ved Gulen Dykkesenter.

LES OGSÅ: Her råkjører nordmennene i fritt fall over Grønland

Dette er første gang at produksjonsselskapet har gjort opptak utenfor tropiske farvann.

BEGEISTRET: Sebastian Hernandis, Jose Rafa Garcia March og Jose Manuel Herrero fra det spanske produksjonsselskapet Bluescreen likte spesielt godt det fantastiske korallrevet i Bakkastraumen sør for Gulen Dykkesenter. (Foto: Christian Skauge)