Konglungen/London (TV 2 Sporten): Ole Gunnar Solskjær har gitt Aston Villa beskjed om at han ikke lenger er aktuell for den ledige stillingen som manager i klubben. Det bekrefter klubben overfor TV 2.

– Solskjær er ikke lenger et alternativ for Aston Villa. Han har takket nei av hensyn til familien, sier en talsmann for klubben til TV 2 Sporten.

Familien kom i første rekke
Solskjær ga Villa beskjeden etter kveldens samtale med Kjell Inge Røkke. Ole Gunnar Solskjær beskriver kveldens prat med Røkke som hyggelig, men var fortsatt hemmelighetsfull da han fikk spørsmål om fremtiden.

– Vi har hatt en veldig hyggelig samtale og en fin kveld med mye god mat. Det ble ikke noe drikke, for jeg skal kjøre bil snart. Det har vært en god, oppklarende samtale, forteller Solskjær til TV 2 Sporten.

Molde-manageren ønsket ikke å kommentere hvorvidt han kom til å fortsette i Molde eller ei.

– Er det noen avklaring der?

– Det får dere tidsnok vite.

– Hva legger du i det?

– Vi kommer snart ut med hvordan vi tenker fremover.

Se intervjuet med Solskjær i videovinduet øverst

Men i kveld ble det altså klart, Ole Gunnar Solskjær blir ikke Aston Villas neste manager. Birmingham-klubben oppgir at Solskjær ikke ønsket å flytte til England av hensyn til familien - og at det veide tyngre enn drømmen om å bli Premier League-manager.

Konen Silje Lyngvær var også med på privatflyet fra Kristiansund for å snakke med Røkke i kveld.

– Ble nok litt for tidlig
For TV 2 Sportens fotballkommentator Øyvind Alsaker kom det ikke som noen voldsom overraskelse at Solskjær valgte å takke nei.

– Jeg har hele tiden sagt at det var 50/50. Fristelsen var nok stor, men muligheten dukket kanskje opp litt for tidlig. Både med tanke på familien og Molde-prosjektet, sier Alsaker til tv2.no.

Les også: Molde skifter navn på stadion

Mange i det norske fotballmiljøet hadde et ønske om at Solskjær skulle flytte til Birmingham for å bli en eksponent for den norske fotballfremtiden. Men Øyvind Alsaker tror at det kan ha vært positivt både for Solskjær og norsk fotball at 39-åringen valgte å takke nei.

– Vi får svelge den umiddelbare skuffelsen og tenke at dette kanskje var en god ting. Tilbudene vil nok dukke opp ved en senere anledning, mener Alsaker.

Hva synes du om at Ole Gunnar Solskjær ikke blir Aston Villa-manager? Si din mening i kommentarfeltet under!