Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for en skadepreget vinter før det plutselige dødsfallet i Flaggstaff, er trenere og lagkamerater overbevist om at Alexander Dale Oen ville ha svømt under den magiske 58-grensen på 100 meter bryst i London-OL.

– Hans mål var langt under det som er gjeldende verdensrekord i dag, sier hans trener Sondre Solberg til TV 2 Sporten.

Den gjeldende verdensrekorden tilhører australieren Brenton Rickard og er på 58:58.

Den ble satt under langbane-VM i Roma for to år siden da med de mye omtalte superdraktene, som gav større oppdrift og derfor høyere hastighet i vannet. At den rekorden skulle bli slått med over et halvt sekund mener Alexander Dale Oens trener er reelt.

– Det føles litt dumt å snakke om tider som aldri vil bli svømt, men ja, svømmeøktene deles opp i ulike sekvenser, og det vi så var at han forbedret tidene med flere tideler på både start og vending, og når man da vet at han bare var noen hundredeler bak verdensrekorden sist i Shanghai, så lå han jo allerede godt an, fortsetter Solberg.

– Et stykke foran alle de andre
Aleksander Hetland var treningskamerat med Dale Oen både i Bærumsvømmerne og på landslaget. Bærums-gutten tilbragte uttallige timer i bassenget sammen med sin avdøde venn i de siste ukene i Flaggstaff.

– Jeg vet hva du snakker om, jeg trente sammen med ham hver dag. Han var på vei til å i hvert fall forbedre seg selv, og han var et stykke foran de andre allerede. Da kan man jo tenke selv hvordan det ville ha gått. Jeg ser vanskelig at noen kunne ha slått han, sier Hetland.

– Alexander var helt vanvittig, sånn var det bare, så dessverre får vi aldri se hva han kunne fått til, avslutter Sondre Solberg.

Se reportasje i videovinduet øverst!