MOTBAKKE: Onsdag kveld starter en ny sykkelkarusell i hovedstaden, Oslo Sykkel Cup. Meningen er å skape et lavterskeltilbud der du likevel får brynet deg. Eksempelvis opp til Ekeberg, hvor denne jenta sykler. (Foto: Åsmund Fostervold/)
MOTBAKKE: Onsdag kveld starter en ny sykkelkarusell i hovedstaden, Oslo Sykkel Cup. Meningen er å skape et lavterskeltilbud der du likevel får brynet deg. Eksempelvis opp til Ekeberg, hvor denne jenta sykler. (Foto: Åsmund Fostervold/)

Klarer du å sykle Oslos ukjente monsterbakker?

Utfordrer amatører til mosjonsritt opp hovedstadens råeste gater.

Bli medlem i TV 2 Sporty – vinn proff pulsklokke

Onsdag kveld starter en ny sykkelkarusell i hovedstaden, Oslo Sykkel Cup. Meningen er å skape et lavterskeltilbud – der du likevel får brynet deg.

SE VIDEO AV LØYPA HER

– Den desidert bratteste bakken som inngår i Oslo Sykkel Cup er Brattbakken. Den har sitt navn med rette. Her er det god sjanse for at du må stå av, sier arrangør Åsmund Fostervold til TV 2 Sporty.

LES OGSÅ: Slik velger du sykkelritt som passer for deg

20 prosent stigning
Klarer du å sykle Brattbakken fra Mosseveien opp til Holtet/Nordstrand er du en real tøffing. I løpet av 500 meter skal du 100 meter opp, altså en stigning på 20 prosent.

Kveldens ritt heter «Ti på timen», hvor du er innom noen av hovedstadens heftigste, og for mange ukjente, klatreperler. Rittet er et trimritt uten tidtaking, men i den bratteste bakken vil det være tidtaking og utregning av watt.

Løypekartet ser du her

I SKUDDET: Sykkel er i støtet som aldri før, og sykkelrittene
  popper opp som paddehatter. Også lavterskeltilbud som Oslo Sykkel Cup.
  (Foto: Åsmund Fostervold/)
I SKUDDET: Sykkel er i støtet som aldri før, og sykkelrittene popper opp som paddehatter. Også lavterskeltilbud som Oslo Sykkel Cup. (Foto: Åsmund Fostervold/)

Deler av løypa går i det som var klatretraseen til VM i Oslo 1993. Rittet ble vunnet av en til da ukjent Lance Armstrong.

– Her er det bakker du ikke visste fantes, der du oppdager muskler du ikke visste du hadde, sier Fostervold spøkefullt.

Kafékultur
Ikke alle finner glede i kun å delta i massemønstringer som Birken. Dette åpner for mindre arrangører.

– Vi ønsker Oslo Sykkel cup skal legge vekt på det sosiale. Korte ritt som etterlater deltakerne i snakkbar stand, sier Fostervold fra arrangørklubben Frikransen.

En hundrelapp dekker både påmelding og engangslisens.

LES OGSÅ: Her er årets landeveisritt

Forbildet er kafékulturen som er utbredt i Sør-Europa. Her starter man sykkelturen på formiddagen, sykler til man er sulten, stopper på en kafé for lunsj, og så triller man hjem igjen.

De kommende rittene har navn som «Rotteracet» og «Nedenom og hjem», så her er det bare for amatørene å glede seg til fortsettelsen...

LES OGSÅ: Dette trenger du for å bli syklist – sjekk hva det koster

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!