En 26 år gammel mann er siktet for grov vold mot en politibetjent i Oslo. Politimannen skal ha blitt slått ned, og deretter sparket mens han lå nede på bakken.

Dømt for noen uker siden

26-åringen som er siktet er tidligere dømt for å ha skjult et drap, men har anket saken. Per Sandberg i Fremskrittspartiet sier til TV 2 at 26-åringen ikke burde vært ute på gaten denne helgen.

– Når man har et så notorisk rulleblad som denne personen har, med flere dommer for vold og trusler – han fikk en dom så sent som for noen uker siden. Han har anket saken, og da burde han sittet i varetekt til anken er avgjort, sier Sandberg.

For mildt overfor seriekriminelle

Sandberg mener norsk rettssystem er altfor mildt når det kommer til vaneforbrytere.

– Alt for snilt i slike tilfeller. Det ser vi her, og det har gått ut over en av våre polititjenestemenn. Et angrep på politiet som vi er vitne til her er det alvorligste vi kan ha i en norsk rettsstat, sier Frp-politikeren.

Slått ned og sparket

Angrepet skjedde da den sivile politibetjenten og en kollega hadde pågrepet en mann utenfor puben Trafalgar i Hegdehaugsveien i Oslo i helgen. Mens de sto og snakket med den pågrepne kom en annen mann bort og gikk til angrep bakfra.

Politimannen ble truffet av et hardt knyttneveslag i ansiktet, og gikk i bakken før han fikk tatt seg for. Deretter skal angriperen ha sparket og slått politibetjenten mens han lå nede på bakken. Den andre politibetjenten grep inn, men før hun fikk stoppet angrepene hadde kollegaen fått alvorlige skader.