huseklepp demidov
huseklepp demidov

Norske landslagsspillere på klubbjakt: – Det må passe med privatlivet

Vadim Demidov er en av flere norske landslagsspillere som ikke vet hvor han spiller etter sommerferien.

Vadim Demidov har tidligere avslørt at en retur til norsk fotball kan være aktuelt – mye på grunn av kjæresten, Christina Vukicevic.

– Jeg snakker med flere klubber. Det gjør også Real Sociedad, sier Vadim Demidov til TV 2 Sporten.

Opptatt av trivsel utenfor banen

Vadim Demidov
– Det viktigste for meg er at det kommer en klubb på banen som virkelig vil ha meg. Og som alle her i Norge vet: at det også passer med privatlivet, sier Demidov og smiler.

Foruten Vadim Demidov vet ikke Erik Huseklepp, John Carew og Morten Gamst Pedersen hvor de spiller neste sesong. I tillegg har Bjørn Helge Riise havnet ute i kulda etter minimalt med spilletid de siste årene.

Siden Riise kom til Fulham for tre år siden, har ålesunderen kun spilt 15 kamper for klubben og 431 minutter – noe som i snitt tilsvarer under fem hele kamper.

Heller Tippeligaen enn benken i de store ligaene
Henning Berg er klar på at suksess i VM-kvaliken, der Norge er førsteseedet, er helt avhengig av at landslagsspillerne får tilstrekkelig med spilletid på klubblagene.

– De må spille fast på et høyest mulig nivå. Det er en jobb for spillerne selv, men også for agentene. Det kan være med å avgjøre om Norge kommer til VM eller ikke, mener fotballekspert, Henning Berg.

– Jeg tror det er viktig at vi finner klubber der vi får spille. Jeg kan bare snakke for meg selv, men det er i alle fall veldig viktig for meg, sier Huseklepp til TV 2 Sporten.

– Det er bedre å spille i norsk Tippeliga enn å sitte på benken i utlandet, sier Henning Berg.