DEN LILLE FAMILIEN: Prinsesse Estelle sammen med sine foreldre, Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel.
Tirsdag var det duket for barnedåp i Sverige. Kronprinsesse Victoria og prins Daniels lille Estelle døpes i Slottskyrkan på Kungliga Slottet i Stockholm. Tilstede er en rekke kongelige fra de europeiske kongehusene og andre celebriteter. Vi har kastet terning på gjestenes antrekk.

Er du enig med oss? Si din mening om gjestenes antrekk i kommentarfeltet under!

I mammas dåpskjole

Hovedpersonen selv, lille Estelle bar en dåpskjole som både mamma Victoria og kong Carl Gustaf ble døpt i. Kjolen er en silkekjole med blondedetaljer.

LES OGSÅ: Derfor kom Chris O'Neil med Sofia

Dåpens flotteste

DÅPENS FLOTTESTE: Dronning Silvia av Sverige var blant dåpens aller flotteste i sin pudderrosa drakt.

Hun er 66 år gammel, men stadig like vakker. Dronning Silvia av Sverige var blant den kongelige dåpens aller flotteste. Dronningen var antrukket i en rosa drakt til ære for dagens hovedperson, lille Estelle, som hadde rosa bånd på dåpskjolen. Den dusrosa overdelen med blomsterdetaljer er blendende vakker, og er prikken over i'en på et svært elegant antrekk. Var det noen som sa fordums Hollywood-diva? Terningkast 6.

Duse pasteller

Kronprinsesse Victoria strålte i sin pudderfargede kjole med blondedetaljer og matchende hatt og sko. Stilrent og klassisk. Terningkast 4.

FLOTT MOR: Victoria stilte i dusrosa kjole med matchende tilbehør. (Foto: Chris Jackson, © cj/jd)

Sommerlig i limegult

I LIMEGULT: Göran Persson og hans kone Anitra Steen. Hun antrukket i limegrønn kjole med lys tweedjakke.

Mens statsminister Fredrik Reinfeldt kom alene til dåpsseremonien, kom tidligere statsminister Göran Persson sammen med sin kona Anitra Steen, som hadde valgt en sommerlig limegrønn kjole med lys tweedjakke og tilhørende clutch. Vi elsker den limegule fargen, som er helt riktig i vår. Men vi skulle ønske Steen hadde latt tweedjakken være åpen. Slik hadde kjolen virkelig kommet til sin rett, og antrekket hadde blitt mindre stramt og mer elegant. Terningkast 4.

Kanskje litt kjedelig?

MIDT PÅ TREET: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ankom den kongelige dåpen sammen. Märtha Louise antrukket i tofarget kjole og pudderfarget blazer.

Kronprinsesse Mette-Marit deltar ikke i dåpen. Det er Kronprins Haakon, Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn som representerer den norske kongefamilien i dåpen. Kronprins Haakon er forøvrig en av fadderne til vesle Estelle. Prinsesse Märtha Louise valgte sesongens trendy pastellfarger til den kongelige dåpen. Hun ankom i en tofarget kjole med en pudderfarget blazer. For ikke å snakke om dåpens kanskje aller største ferskenfargede hatt. Vi liker den spennende kjolen, men alt i alt blir det kanskje litt kjedelig? Samtidig blir tilbehøret litt for mye av det gode. Sølvfargede knapper, halskjede, øreringer og aprikosfarget hatt. Finn tre feil. Terningkast 4.

Lady in red

Kronprinsesse Maxima av Nederland ankom den kongelige dåpen i en knallrød drakt med matchende hatt og sko. Sterke farger er en av sesongens aller hotteste trender, og det er ikke til å komme utenom at rødt vekker oppmerksomhet. Flott, trendy og modig. Men Maxima kunne med hell droppet rødfargen på enten skoene eller vesken. Men det er flisespikkeri. Terningkast 5.

Kronprins Frederik stilte i flott og korrekt herreantrekk, men vi synes sjaketten virker litt stor og uformelig til ham. Ikke helt skreddersydd, rett og slett, selv om den helt sikkert er det! Terningast 4.

Prinsesse Madeleine strålte i lys grå frakk, stilig sølvbelte og nydelig, lilla hatt. Fargene gikk vakkert igjen i sminken, og tilbehøret matchet antrekket. Et helhetlig antrekk som passer prinsessen godt. Terningkast 5.

T.v. Kronprinsesse Maxima, Kronprins Fredreik og Prinsesse Madeleine. (Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX, © MOB)

Klassisk, lekkert og kult

LEKKERT OG KULT: Sofia Hellqvist ankom den kongelige dåpen sammen med Chris O'Neill.

Prins Carl Philips kjæreste Sofia Hellqvist og Prinsesse Madeleines kjæreste, Christ O'Neill debuterer i kongelig sammenheng. Sofia Hellqvist valgte en pudderfarget kjole med klassisk snitt og lenge ermer. Kjolen var stylet med hudfargede pumps, en vakker hårpryd og en svart clutch. Vi elsker pudderfargen på kjolen som står svært godt til Hellqvists hudtone og naturlige farger. Hårpryden er blant dåpens aller flotteste. Klassisk, lekkert og kult. Hellqvist har all grunn til å smile. En verdig debut. Terningkast 5.

Det samme må kunne sies om Madeleines kjæreste Chris O'Neill, som hadde valgt klassisk smoking til den kongelige dåpen. Og med tredagersskjegg (!) ser O'Neill faktisk ganske hot ut. Heldige Madeleine...

Det lille ekstra

Hatter stod i fokus under tirsdagens kongelige dåpssermoni. Det kan ses i sammenheng med kleskoden som er formiddagsdrakt for damene og sjakett eller mørk dress for herre. Formiddagsdrakt er finere enn vanlig fest, men skal heller ikke være aftenbekledning. Slik har gjestene muligheten til virkelig å fokusere på tilbehøret, som for eksempel nettopp hatter. Vi sier som vi alltid gjør - djevelen er i detaljene.