Austin Allegro stasjonsvogn er ett stykk meget spesielt bildesign   og dette eksemplaret kan bli ditt!  (Foto: Privat/finn.no)
Austin Allegro stasjonsvogn er ett stykk meget spesielt bildesign og dette eksemplaret kan bli ditt! (Foto: Privat/finn.no)

Austin Allegro: Denne ser du ikke hver dag!

Men nå har kult-stasjonsvognen plutselig blitt en internett-hit.

For de av oss som vokste opp på 70-tallet var engelske biler ganske vanlige i trafikkbildet. Til og med i undertegnedes hjemby Steinkjer var det ikke uvanlig å se en Morris Marina, en Austin Maxi eller bilen det skal handle om her – Austin Allegro.

De fleste Allegroene var firedørs med en liten bakluke, men i 1975 kom utgaven som virkelig skilte seg ut i trafikken. Nemlig tredørs stasjonsvogn med et meget spesielt design. Mange mente den rett og slett var stygg – og her hjemme ble den ingen salgssuksess. Men i etterkant har den lille stasjonsvognen blitt en kultbil med designelementer flere andre har latt seg inspirere av.

LES OGSÅ: Hvilken engelsk bil velger du?

Internett-hit

Frynsete kvalitet (engelske bilarbeidere hadde sans for å både drikke lunsj og streike) og snikende rust tok kjapt livet av de aller fleste Morrisene og Austinene på norske veier. Og et lite stykke utpå 80-tallet var det akkurat som både bilene og forhandlerne hadde forsvunnet i løse luften.

Del med Facebook-vennene dine

Desto hyggelig da når det plutselig dukker opp en bil som har overlevd. Og vi i Broom er tydeligvis ikke de eneste som synes det. Annonsen for Geir Melums 1980-modell Austin Allegro er nemlig akkurat nå en av de aller mest sette annonsene på finn.no.

Det forteller mye om både bilen og høy nostalgi-faktor!

Klikk her for å se annonsen:

Tidenes designperle ...

Og Geir er ikke dårligere enn at han har snekret en annonse som på ingen måte legger skjul på at dette er en spesiell bil.

Han innleder med å slå fast følgende:

Nå får du muligheten til å få kloa i tidenes designperle. Britisk genierklært sportsbil selges nå sært fordelaktig.


Snøstorm på engelsk – dette er ikke hva du tror

Stått stille i mange år

Og prisen er det absolutt ikke noe å si på, i alle fall forutsatt at bilen er sånn noenlunde i orden.

Prisforlangende er 24.000 kroner og bortsett fra at du nok må regne med at ting går i stykker fra tid til annen, er ikke dette noen dyr bil å eie, veteran som den er.

Kilometerstanden er oppgitt til bare 10.130 – det skyldes ifølge selger at den har "stått stille i mange år hos forrige eier i påvente om ny jappetid".

Ikke forkjørsrett – enda ...

Nå er altså Allegroen klar for nye eventyr. Eller som Geir skriver:

Nyt sommeren. Denne fabelaktige drømmebilen vil gi deg unike muligheter hos det andre kjønn. Vær sikker.

Austin Allegro har ikke forkjørsrett i trafikken, enda!

LES OGSÅ: Snart snakker bilene sammen

Firkantet ratt

Med på kjøpet får du forresten et av bilhistoriens mest spesielle ratt. Austin hadde nemlig fått for seg at firkantet ratt var fremtidens løsning og solgte Allegro med dette i noen år – før de måtte innse at det kanskje ikke var noen veldig god idé allikevel.

Hvis vi ikke husker helt feil ble dette luket bort før 1980, men dette eksemplaret har likevel det meget spesielle rattet. Så da spørs det om ikke noen har montert det på i etterkant.

Uansett: for 24.000 kroner får du en bil som absolutt skiller seg fra mengden – vi håper den kommer til et stabilt og godt hjem!

Sær engelskmann ble plutselig en Internett-hit. Og vi gleder oss over at nostalgien lever! Faksimile fra www.finn.no.
Sær engelskmann ble plutselig en Internett-hit. Og vi gleder oss over at nostalgien lever! Faksimile fra www.finn.no.

Apropos sær stasjonsvogn – denne er super-spesiell