Robinson-vinner Elisabeth Nielsen hadde ingen planer om å være med i reality-serien, men da hennes 13 år gamle sønn meldte henne på tok den tøffe tobarnsmoren utfordringen.

– Jeg hadde ikke særlig lyst, men jeg gjorde det for sønnen min, forteller hun «God kveld Norge».

Les også: Se sjokkbildene av Robinson-Renates føtter

Da hennes 13 åringen ville melde på mamma på Robinsons vinterversjon, trengte han hjelp, så Elisabeth forteller at hun hjalp til med å sende inn påmeldingen.

– Det var litt artig, for jeg trodde ikke at de kom til å ringe. Når jeg fikk den endelige beskjeden om at de ønsket å ha meg med, brukte jeg en uke på å bestemme meg, for jeg hadde ikke så lyst. Men det var en fin utfordring, forteller hun.

Les også:Robinson-Cecilie (26) slo øks i hånda

Til vanlig jobber Elisabeth i anleggsbransjen, og har to barn. Hun blir beskrevet som en veldig direkte person som ikke liker uærlige folk.

Utfordringen i vinterversjonen av Robinson kaller hun for «Et helvetes eventyr», men hun er sikker på at hun aldri ville vært med i sommerversjonen. Selv om det var utrolig kaldt.

– Den beste opplevelsen er hvor godt kjent med deg selv du blir. Det er veldig god selvlæring, forteller hun «God kveld Norge».

Les også: «Robinson»-deltaker fikk 3. grads forfrysning

I kveld skal familien samles hos søsteren for å se finalen, og den blide 38-åringen er sikker på at de andre kommer til å forstå at det er hun som vinner. Noen videre feiring utover det har hun imidlertid ikke, ettersom normallivet kaller og vekkerklokka ringer alt 0700 dagen etter.

– Jeg ville aldri gjort det igjen, nå som jeg vet hva jeg hadde gått til. Så tipset mitt til andre som er i samme situasjon som meg, der du blir meldt på er bare å ikke være redd. Go for it!, sier Elisabeth.

Les også: Christer Falck: – Han er den ondeste fyren jeg har møtt

Fikk alle stemmene

Det føltes uvirkelig når hun til slutt endte opp med alle stemmene, og etter flere måneder med hemmelighold kan hun nå fortelle hvem som er vinneren.

– Deler av premien er alt puttet i en ny bil, og resten skal gå til oppussing kos. Men pengepremien på 300.000 kunne godt vært på 700 mer, ler Elisabeth.