Didier Drogba og Petr Cech (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Didier Drogba og Petr Cech (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Utrolig dramatikk da Chelsea vant Mesterligaen

Bayern dominerte fullstendig i ordinær tid, men Didier Drogba ordnet ekstraomganger og seier i straffesparkkonkurransen.

Bayern München-Chelsea 1-1 (4-5 e. str.)

Det er over på Allianz Arena, og Chelsea står utrolig nok igjen som mestere. Ikke bare er dette klubbens første triumf i den gjeveste turneringen i Europa, men de har også klart det under ledelse av en mann som kom inn som vikar i mars.

Bayern dominerte fullstendig i to omganger, men Chelsea klarte nok en gang å ri av stormen, og i straffesparkkonkurransen var det det klart for et mytefall. Tyskerne vant ikke!

– Aldri gi opp!
Didier Drogba og Petr Cech var de avgjørende spillerne for London-laget, og var også de første som ble intervjuet etter kampen.

– Dette har vi gjort i år, etter år, etter år. Jeg har vært her i åtte år, og guttene har vist meg hvordan du oppfører du deg som en Chelsea-spiller. Aldri gi opp. Aldri! Det var helt utrolig, sier Didier Drogba til Sky Sports.

Chelsea slo ut barcelona i semifinalen, og knakk Bayern etter straffesparkkonkurranse. Dermed ble de kronet konger av Europa. (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Chelsea slo ut barcelona i semifinalen, og knakk Bayern etter straffesparkkonkurranse. Dermed ble de kronet konger av Europa. (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)

Keeper Cech sliter litt mer med å utforme budskapet sitt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. For første gang i mitt liv vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Du kan ikke forestille deg hvordan det er, forteller Cech.

Cole vil stilne kritikerne
Ashley Cole spilte også en strålende kamp, og gjorde flere viktige blokkeringer. Nå langer han ut mot de som kritiserte ham for overgangen fra Arsenal til Chelsea i 2006.

– Når Petr gjør slike redninger så har vi alltid troen. Nå kan ikke noen si noe til meg. Dette er grunnen til at jeg kom hit, sier han til Sky Sports.

Ingen Mesterliga på Tottenham
For ordens skyld er det verdt å bemerke at dette resultatet betyr at Chelsea går rett inn i gruppespillet i Mesterligaen neste sesong.

Det er derfor ikke bare Bayerns supportere som har grunn til å deppe, men også Tottenham-fansen, for Chelsea tar deres plass i turneringen.


Slik var kampen:

STRAFFESPARKKONKURANSE 3-4:

Bayern får skyte straffene foran egne fans, og de starter ballet.

Bayern: Philipp Lahm scorer. Cech har begge hendene på ballen, men den går inn i hjørnet.
Chelsea: Manuel Neuer redder forsøket fra Juan Mata!

Bayern: Mario Gómez med en god straffe. Hardt og kontant i høyre hjørne.
Chelsea:
David Luiz tar rennafart og klinker ballen høyt i mål.

Bayern: Keeper mot keeper, og den duellen vinner Neuer! Cech går riktig vei for tredje gang, men klarer ikke å nå ned.
Chelsea:
Frank Lampard banker ballen opp i nettaket.

Bayern: Ivica Olic med sitt siste spark på ballen i Bayern-karrieren, og den redder Cech!
Chelsea:
Nå er vi likt. Ashley Cole utligner med en perfekt straffe.

Bayern: Schweini, Schweini, Schweini. Nøler, finter, og setter ballen i stolpen!
Chelsea: DIDIER DROGBA SETTER BALLEN I MÅL!
Chelsea har vunnet Mesterligaen mot alle odds. Rundspilt av Barcelona i fire omganger, og av Bayern i to, men tar likevel pokalen hjem til London.

Bastian Schweinsteiger (Foto: Matthias Schrader/Ap)
Bastian Schweinsteiger (Foto: Matthias Schrader/Ap)17: Oi, oi, oi, der levde Chelsea farlig. Ivica Olic får en gigantmulighet til å sende Bayern foran igjen, men sentrer når han kunne skutt, og det oppfatter ikke lagkamerat van Buyten på motsatt stolpe tidlig nok.

15: Chelsea har definitivt en alle tiders mulighet til å ta med seg trofeet hjem nå. Torres har vært livlig på bortelagets høyrekant etter at han kom inn, og nå mangler Bayern både Müller og Ribéry når de trenger mål.

4: PETR CECH REDDER STRAFFEN! Arjen Robben går for kraft foran finesse og smeller ballen ned i høyre hjørne. Ikke langt nok ute, for Petr Cech kan redde med overkroppen bak ballen, og snapper opp returen. En svak straffe fra «Den flyvende hollender».

Arjen Robben og Nederland skal ha svært gode muligheter hjemme mot Nord-Irland i kveld (Foto: Matt Dunham/Ap)
Arjen Robben og Nederland skal ha svært gode muligheter hjemme mot Nord-Irland i kveld (Foto: Matt Dunham/Ap)

3: Det er spilt tre minutter av første ekstraomgang når Bayern får straffe. Didier Drogba kakker Franck Ribéry på ankelen, og Ribéry går selvsagt i bakken. Grei straffe, rutinert av Ribéry og fryktelig klønete av Drogba. Ribéry får krampe, og må faktisk byttes ut. Ivica Olic kommer inn.


EKSTRAOMGANGER: For en nedtur for Bayern om dette skal ryke. Fullstendig dominans i to omganger, så scorer Chelsea på sin aller første corner i kampen, etter at Bayern hadde satt inn en ekstra midtstopper. Didier Drogba skal man ALDRI avskrive, spesielt ikke ved store anledninger.

88: DET ER IKKE TIL Å TRO! Chelsea får sin første corner i kampen, og da viser Didier Drogba seg frem som den finalespilleren han er. Knuser Jerome Boateng i lufta, og stanger inn utligningen. En utrolig hard heading, og en utrolig ufortjent scoring, sett i forhold til spill og sjanser.

Didier Drogba (Foto: Frank Augstein/Ap)
Didier Drogba (Foto: Frank Augstein/Ap)


85: Chelsea bytter inn Torres. Målscorer Müller byttes ut til fordel for midtstopper Daniel van Buyten. I mellomtiden har David Luiz pådratt seg et gult kort.

83: Litt fersk statistikk, for folk som liker sånt: Det står 16-0 i cornere, og 24-5 i avslutninger. I favør til Bayern, for den som skulle lure.

82: DER SITTER DEN! Thomas Müller sender den ene halvparten av Allianz Arena til himmels. Løper inn på bakerste stolpe og header ballen i mål via bakken.

Thomas Müller (Foto: Kerstin Joensson/Ap)
Thomas Müller (Foto: Kerstin Joensson/Ap)

80: Ashley Cole stopper Thomas Müller på ureglementert vis, og blir vist det gule kortet av kampens gode dommer.

77: Thomas Müller får ballen på rundt elleve meter, men avslutningen går langt til side for mål. Bayern har vært forferdelig svake foran mål i dag.

72: Bortelaget med et nytt godt angrep, men Bayern får klarert. Ryan Bertrand byttes ut, og inn kommer Florent Malouda.

71: Chelsea kjører en farlig kontring, men innlegget treffer ikke en lagkamerat.

69: Bayern sliter litt mer med å komme seg gjennom Chelseas forsvarsmur nå, og de gangene de kommer til avslutning, er det alltid en eller annen blå kroppsdel i veien.

58: Ashley Cole får så vidt kastet seg inn og blokkert et farlig volleyskudd fra Arjen Robben. Hvor lenge kan dette holde for engelskmennene?

Franck Ribery (Foto: ODD ANDERSEN/Afp)
Franck Ribery (Foto: ODD ANDERSEN/Afp)

53: Bayern får endelig ballen i mål, men scoringen blir annullert. Franck Ribéry er hårfint på feil side når han plukker opp returen han siden plasserte bak Petr Cech.

46: Andre omgang er underveis i München.

PAUSE: Bayern har eid denne finalen fullstendig, og kunne fort ha ledet med to-tre mål, men det vil seg ikke for den firedobbelte europacupvinneren. Kan Chelsea gjøre en reprise av Barcelona-kampene?

Mario Gomez og Gary Cahill (Foto: Matt Dunham/Ap)
Mario Gomez og Gary Cahill (Foto: Matt Dunham/Ap)


41: Mario Gómez brenner en kjempesjanse! Storscoreren får god tid når han vender bort Gary Cahill med en herlig kroppsfinte, og kan bare legge ballen i hjørnet, men blåser den istedet himmelhøyt over fra kort hold.

36: Salomon Kalou har dagens friskeste sveis, men er ikke like frisk når han får sjansen mot Manuel Neuer. Avslutningen er hard, og har god retning, men en keeper i verdensklasse lurer du ikke så lett, selv ikke med en sånn frisyre.

Salomon Kalou (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
Salomon Kalou (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

35: Thomas Müller får en kjempesjanse til å sette inn 1-0 på volley, men avslutningen går til venstre for mål.

30: Franck Ribéry blir sparket ned bakfra av José Bosingwa. Franskmannen hyler ut, sikkert ikke uten visse teatralske talenter, og forsvinner ut på sidelinjen for behandling. Han kommer selvfølgelig fort innpå igjen.

21: Sekunder etter den siste oppdateringen kommer Bayern seg gjennom Chelseas forsvarsmur. Robben avslutter lavt, Cech redder, og ballen treffer krysstanga.

Arjen Robben (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Arjen Robben (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)


20: Ikke helt det fyrverkeriet vi ønsker å se ved slike anledninger. Bayern har et klart overtak på Allianz Arena, men de virkelig store sjansene uteblir. Mario Gómez har vært nærmest til nå, men headingen fra den store spissen gikk over tverrliggeren.

1: Da er kampen i gang, og Ashley Cole starter med en småstygg stempling før vi har passert minuttet. Backen slipper unna det gule kortet. Det gjør imidlertid ikke Bastian Schweinsteiger når han viljehandser like etterpå.

Bastian Schweinsteiger (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Bastian Schweinsteiger (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Lagoppstilling Bayern München (4-2-3-1):
Neuer - Contento, Tymoshchuk, Boateng, Lahm - Kroos, Schweinsteiger - Ribéry, Müller, Robben - Gómez

(På benken: Butt, van Buyten, Petersen, Rafinha, Usami, Pranjic.)


Lagoppstilling Chelsea (4-2-3-1):
Cech - Cole, Cahill, Luiz, Bosingwa - Lampard, Mikel - Bertrand, Mata, Kalou - Drogba

(På benken: Turnbull, Essien, Romeu,Torres, Malouda, Ferreira.)

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk