Gioacchino Campolo ble kjent skyldig i å ha «trikset» med spillemaskiner slik at brukerne ikke fikk gevinstene de hadde krav på. Pengene han svindlet til seg, brukte han blant annet til å kjøpe en kunstsamling på 119 verker, deriblant et maleri av Salvador Dalí. Han ble i fjor dømt til 18 år i fengsel.

LES OGSÅ: 22-åring vant poker-VM og 49 millioner

Han hadde boliger i Roma, Milano og Paris og disponerte 27 ulike bankkontoer i Italia og Frankrike, het det i en kunngjøring fra det italienske politiet fredag. Campolo skal også ha vært med på å finansiere 'Ndranghetaen, en mafiagruppe i den søritalienske regionen Calabria.

– Å beslaglegge eiendeler er i dag det mest effektive verktøyet i kampen mot organisert kriminalitet. Når det gjøres slike beslag, mister 'Ndranghetaen også prestisje i de kriminelle miljøene, het det i kunngjøringen fra politiet.

LES OGSÅ:Senterungdommen vil legalisere poker

'Ndranghetaen – et navn som stammer fra det greske ordet for mot – har vist seg svært vanskelig å bekjempe, fordi medlemmene viser svært sterkt indre samhold. Organisasjonen spiller en betydelig rolle i den internasjonale narkotikahandelen. (©NTB)

LES OGSÅ: Thor (63) tapte to millioner i poker på en kveld