OLA TVEITEN: Anført av Morten Traavik fikk nordkoreanere oppleve norske kunstnere fremføre «Ola Tveiten» på den norske nasjonaldagen. (Foto: APTN)
OLA TVEITEN: Anført av Morten Traavik fikk nordkoreanere oppleve norske kunstnere fremføre «Ola Tveiten» på den norske nasjonaldagen. (Foto: APTN)

Feiret 17. mai i Nord-Korea med A-ha-låt

Kunstner Morten Traavik slo seg løs med Ola Tveiten og A-ha på scenen i Pyongyang.

Morten Traavik har etablert et uvanlig tett bånd til staten som styres av tredje generasjon Kim, og har ved flere anledninger sørget for kulturutveksling mellom Norge og Nord-Korea.

I dag ble det 17.mai-feiring.

Les også: – Jeg er alltid intenst bakfull når jeg har vært i Nord-Korea

Tatt godt imot

På den norske nasjonaldagen sto opptreden med norske og nordkoreanske kunstnere på programmet på musikkuniversitetet Kim Won Gyun i Pyongyang.

– Det var svært spesielt å på den norske nasjonaldagen å være her og oppleve norsk kultur bli tatt imot med åpne hjerter av det koreanske folket, sier Traavik.

Les også: – Vesten har et endimensjonalt syn på Nord-Korea

Samspill mellom folk

Mens nordmenn opptrådte ved å synge «Ola Tveiten» på norsk, var det samspill mellom nordmenn og nordkoreanere da A-has «Hunting high and low» ble fremført på trekkspill.

– Jeg tror vi sammen skaper et vindu av forståelse. Folkene er nysgjerrige og kan se igjennom vinduet og se på hverandre, og kanskje forstå mer av hverandre, sier Traavik.

Se video i videovinduet i toppen av saken.