GLAD: Den var en blid og fornøyd Ingrid Alexsandra som løp opp til foreldrene på trappen utenfor Skaugun etter å ha gått i 17. mai toget for første gang. (Foto: TV 2 )
GLAD: Den var en blid og fornøyd Ingrid Alexsandra som løp opp til foreldrene på trappen utenfor Skaugun etter å ha gått i 17. mai toget for første gang. (Foto: TV 2 )

Prinsesse Ingrid Alexandra gikk i barnetoget for første gang

Og jenta var et eneste stort smil da hun løp opp til foreldrene på trappen foran Skaugum etter toget.

Tidligere er det bare storebror Marius som har fått gå i barnetog med klassen sin. Men før Ingrid fikk «permisjon» for å slutte seg til klassen sin på Jansløkka skole i Asker, sto hun og hele familien på trappa på Skaugum for å hilse barnetoget.

SE OGSÅ: 17. mai-feiringen landet rundt i bilder

Hvordan skal du feire 17. mai? Send oss ditt beste bilde på tips@tv2.no eller 02255@tv2.no!

Familiehunden Milly Kakao var også hjertelig til stede med sløyfebånd i rødt, hvitt og blått rundt halsen. 8-åringen Ingrid holdt styr på bikkja, og var svært tydelig da hun kommanderte «sitt» og Milly satte seg øyeblikket.

Hele kronprinsfamilien var kledd i bunad. Kronprinsparet og prinsessen var iført Asker-bunad, mens Sverre Magnus og Marius hadde på seg bunader fra mors hjemtrakter, Vest-Agder.

LØPER: Her løper prinsessen strålende fornøyd opp på trappen til foreldrenene.  (Foto: TV 2 )
LØPER: Her løper prinsessen strålende fornøyd opp på trappen til foreldrenene. (Foto: TV 2 )

Følg 17. mai-feiringen direkte på nyhetskanalen her!

Som vanlig var det tale og blomsteroverrekkelse før barnetoget kom opp alleen til hovedbygningen. I år var det åtteåringene Maia Elisabeth Øverland og Rasmus Rotvik som fikk det ærefulle oppdraget å overrekke blomster, mens lederen av 17. mai-komiteen i Asker, Per Anders Owren holdt tale.

Både kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise måtte vente til de ble russ før de fikk gå i tog som andre barn og unge på 17. mai.

Tredje kronprinsgenerasjon

Haakon og Mette-Marit er det tredje kronprinsparet som hilser barnetoget i Asker fra hovedtrappen på Skaugum. Tradisjonen startet i 1946 da kronprins Olav ble spurt om familien kunne tenke seg å ta imot skolebarna i Asker.

– Det vil vi gjerne, men da må de komme tidlig for vi må være klare på slottsbalkongen i Oslo klokka 10, svarte den daværende Skaugum-bonden.

Tidligere var Asker-russen en del av barnetoget forbi Skaugum, men grunnet noe dårlig oppførsel fra russens side ble dette slutt for noen år siden.

Da barnetoget var ferdig måtte kronprinsfamilien raskt skifte og skynde seg for å ta imot barnetoget på Slottsplassen.

SAMLET PÅ SKAUGUM: Her er kronprinsfamilien samlet på trappen mens de føler Askerskolenes barnetog.  (Foto: TV 2)
SAMLET PÅ SKAUGUM: Her er kronprinsfamilien samlet på trappen mens de føler Askerskolenes barnetog. (Foto: TV 2)

(©NTB)