bjørn  (Foto: Ben Arne Sotkajærvi)
bjørn (Foto: Ben Arne Sotkajærvi)

Ben Arne fikk hakeslepp da han så denne videoen

Rett foran viltkameraet i Finnmark sto bjørnen og nøt et bedre måltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ben Arne Sotkajærvi fra Pasvik i Finnmark er en ivrig turgåer og setter av og til ut viltkameraer i skog og mark. Viltkameraene tar automatisk bilder med ett minutts intervaller eller når det er bevegelser foran kameralinsen.

Flere ganger har han fått flotte bilder av både jerv, rev og kongeørn.

Lokket fram villdyret

– Jeg var ute i skogen og fant en død elg for noen uker siden. Da kom jeg på at jeg kanskje kunne få lokket et rovdyr til kadaveret og samtidig fange det på film. Så jeg gikk hjem og hentet videokameraet mitt, forteller Sotkajærvi til tv2.no.

Tilbake ved elgkadaveret satte han opp viltkameraet på et tre og surret fast elgen til et annet tre, før han dekket det med greiner.

– Håpet var at en bjørn skulle komme, for de lever jo av slike kadavre på våren. Det ble full klaff, kan du trygt si. Jeg hadde aldri forventet at resultatet skulle bli en slik film, som etter det jeg kjenner til er helt unik i Norge, sier naturentusiasten.

Tok seg en blund

For etter å ha sett gjennom mengder med videoopptak, dukket plutselig en diger brunbjørn opp foran kamera. Den snuste nysgjerrig på greinene før den begynte å grave fram elgkadaveret under. Men ettersom elgen var bundet fast, ble bjørnen tvunget til å bli stående foran kamera og spise.

Bjørnen var med kadaveret i flere timer. På kamera er det festet 23 minutter av bjørnens spising - og at dem også la en liten stund for å hvile.

Se utdrag av det unike opptaket øverst i artikkelen.

– Den lå der og blundet litt før den spiste videre. Det var virkelig artig å se, ler Sotkajærvi.

Etter en stund var det spesielle måltidet over og bjørnen gikk videre.

– Det var en artig måte å dokumentere naturen på, sier Sotkajærvi.