Audun Lysbakken (Foto: TV 2)
Audun Lysbakken (Foto: TV 2)

SV trenger hjelp til å finne ny politikk

Etter sitt dårligste valg på 32 år, ber et kriserammet SV om hjelp til å finne saker å gå til valg på.

Kristin Halvorsen trakk seg som partileder etter å ledet SV til et historisk dårlig valg i fjor høst. Etterfølgeren Audun Lysbakken har så langt ikke klart å vinne nye velgere.

Det kriserammede partiet tar derfor utradisjonelle metoder i bruk og ber folket om hjelp til å finne valgkampsaker.

– Dette er den mest åpne prosessen i norsk politisk historie hittil. Å be organisasjoner foreslå direkte til landsstyret tror jeg aldri et parti har turt å gjøre før, sier nestleder Torgeir Knag Fylkesnes i SVs programkomité til NTB.

Kom med dine forslag til nye kampsaker for SV i kommentarfeltet nederst i artikkelen

Etter at SV byttet mannskap i regjeringen, skal partiet fornye politikken. I et forsøk på å vinne tilbake tillit fra velgerne er SV på jakt etter de tre viktigste sakene for de neste fire årene.

– Vi er på jakt etter reformer som er store nok til å drømme om og konkrete nok til å tro på. Norges suksess er å alltid skape bedre velferd, mer rettferdighet, og vi har store utfordringer på klimaområdet, sier Knag Fylkesnes.

LES OGSÅ: Solhjell beklager at han skulket Stortinget

Det nye arbeidsprogrammet skal vedtas av SVs landsmøte i 2013.

Partiorganisasjonen oppfordres til å trekke fram tre av disse, samtidig som det gis anledning til å foreslå andre saker.

Til høsten er det meningen at alle landets organisasjoner skal kunne bidra med innspill til det interne programarbeidet i SV. Landsstyret i partiet vil vurdere om forslagene fra denne brede høringsrunden skal legges ut til rådgivende uravstemning i partiet.

LES OGSÅ: Ut av SV i protest: – Grensen er nådd for hva jeg kan stå inne for

(TV 2/NTB)