Joey Barton har en lei tendens til å havne i trøbbel både på og utenfor banen. Tidlig mandag morgen var QPR-spilleren involvert i et slagsmål utenfor nattklubben Garland i Liverpool.

Les også: – Barton skadd etter nattklubb-slagsmål

Barton er en av flere spillere i Premier League som har et mildt sagt frynsete rulleblad.

Din mening: Hvem er Premier Leagues verste bråkmaker? Diskutér og stem!

Her er ti av de verste bråkmakerne i Premier League:

1. Carlos Tévez

Argentineren har det alltid vært kontroverser rundt, men årets sesong har vært helt absurd for Tévez. Han var fra før forhatt i den røde delen av Manchester, etter å ha gått fra United til City i 2009. I City scoret han bra med mål i sine to første sesonger, men han virket aldri helt fornøyd. Etter hvert fikk han også City-fansen mot seg, og det hele toppet seg når han nektet å komme på banen som innbytter i Champions League-kampen mot Bayern Munchen i september 2011.

Carlos Tevez (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Manager Roberto Mancini sa at Tévez aldri skulle få spille for City igjen, og både United- og City-fansen kastet Tévez-trøyer i containere i Manchester. Utrolig nok ble han ikke solgt i januarvinduet og når sesongen nærmet seg slutten, så hadde Mancini plutselig tilgitt Tévez og spissen bidro sterkt til at City vant Premier League.

2. Joey Barton

Den 29 år gamle midtbanespilleren har havnet i mye trøbbel. Som Manchester City-spiller holdt han på å få sparken i 2004 etter å ha stumpet en sigarettet i øyet på juniorspiller Jamie Tandy, og i 2007 ble Ousmane Dabo slått bevisstløs av Barton. City fikk til slutt nok og Newcastle ble den nye klubben til Barton. Etter en rekke stygge taklinger og opprettelsen av en av tidenes mest omtalte twitter-kontoer, så fikk Barton nok av Newcastle og søkte lykken i London.

Sommeren 2011 ble han klar for QPR og i siste serierunde mot gamleklubben Manchester City, så klikket det fullstendig for Barton. Først fikk han rødt kort for å gi en albue i trynet til Carlos Tévez, før han sparket Sergio Agüero i kneet på vei ut av banen. FA valgte å straffe Barton med 12 kampers karantene, og det kan godt hende Barton har spilt sin siste kamp for QPR.

At han nylig havnet i slåsskamp utenfor nattklubben Garland i Liverpool styrker neppe hans aksjer i eventuelle kontraktsforhandlinger.

3. Mario Balotelli

Det går knapt en uke uten at Mario Balotelli havner i trøbbel. Listen er veldig lang: Han har kastet dartpiler etter en ungdomsspiller, "lekesloss" med Micah Richards på trening, satt fyr på huset sitt, fått parkeringsbøter på over 100 000 kr, fått bilen sin tauet 27 ganger og havnet i klammeri med dørvakter utenfor en strippeklubb.

Slik markerte Mario Balotelli at han hadde scoret mot Manchester United. Hvorfor alltid meg? står det på t-kjorten. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Og dette er bare noen av historiene til Balotelli utenfor banen. På banen har han i løpet av sine to sesonger for Manchester City variert fra det helt fantastiske, til idiotisk oppførsel som har fått Mancins hår til å bli gråere og gråere. Fire røde kort er mye til å være spiss og etter å ha blitt utvist mot Arsenal i april i år, fikk Mancini nok. Mancini sa at Super Mario hadde spilt sin siste kamp for City og at han ville bli solgt etter sesongen. Men igjen ombestemte Mancini seg og Balotelli hadde den målgivende pasningen til Sergio Agüeros avgjørende scoring i siste serierunde.

LES: – Balotelli sendt hjem av politet etter kjærlighetsstunt
LES: Her er Balotellis siste sprell
LES: Mario Balotelli fra A-Å i 2011

4. Roger Johnson

Wolverhamptons midtstopper har hatt en forferdelig sesong. Ikke nok med at han har vært "drita dårlig" i forsvaret til Wolves, men 29-åringen presterte også å møte opp drita på trening. Kun 24 timer etter at Wolves hadde tapt 5-0 mot Fulham, møtte Johnson opp tydelig påvirket av alkohol på trening. Wolves midlertidige manager Terry Connor straffet Johnson med to ukelønner i bot og lot han trene med reservene en periode. Wolves rykket ned til Championship, og mye tyder på at Ståle Solbakken kommer til å selge Johnson i sommer.

5. Craig Bellamy

Denne waliseren er kjent som en hissig fyr, både på og utenfor banen. Når han spilte i Newcastle kom han i 2004 i klammeri med manager Graeme Souness og ble sendt på lån til Celtic. Der sendte han noen meget provoserende SMS-er til Alan Shearer. Dette var ikke meget populært i Shearer-land, og Bellamy var ferdig i klubben. Et par år senere var Liverpool hans arbeidsgiver og i 2007 var han på treningsleir med klubben i Portugal. Bellamy havnet på karaokeklubb med blant annet John Arne Riise og om det var manglende sangprestasjoner hos nordmannen som fikk Bellamy til å reagere, vites ikke. I hvert fall, kvelden endte med at Riise ble angrepet av hissigproppen med en golfkølle.

6. Lee Cattermole

Lee Cattermole er kjent for å være en tøffing på fotballbanen. Sunderland-spilleren pådro seg hele 10 gule kort på 23 kamper denne sesongen. Mot Newcastle i mars kokte det fullstendig over for Cattermole. Dommer Mike Dean ga midtbanespilleren direkte rødt kort for stygt språkbruk - etter at han hadde blåst av kampen.

Lee Cattermole og Luka Modric (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Cattermole er heller ingen pusekatt utenfor banen. Før jul ble Cattermole og Nicklas Bendtner fersket da de knuste biler etter en fuktig bytur.

7. Luis Suarez

Luis Suarez er en fantastisk fotballspiller på sitt beste, men Liverpool-spissen har en tendens til å havne i medias søkelys for andre ting enn det rent fotballmessige. Suarez måtte stå over 8 Liverpool-kamper på nyåret etter at FA fant ham skyldig i rasistiske uttalelser myntet på Patrice Evra. Da lagene møttes seinere på året ville ikke Suarez ta Evra i hånden, selv om han hadde lovet manager Kenny Dalglish å gjøre det.

At Suarez viste finger til Fulham-supportere i desember forsterker inntrykket av Suarez som en bråkebøtte. Da uruguayaneren signerte for Liverpool var han for øvrig suspendert i sju Ajax-kamper etter at han bet en spiller.

8. Nicklas Bendtner

Det meste har gått galt for Nicklas Bendtner denne sesongen. Hans utenomsportslige rulleblad teller fyllekjøring, bilknusing, utskjelling av hotellgjester og tigging. Det begynte da dansken smilte under en Gary Speed-markering tidlig i sesongen. Deretter var han involvert i et slagsmål på hotellet Gateshead Hilton. Bendtner havnet i politiets søkelys da han i beruset tilstand, sammen med lagkompis Lee Cattermole, knuste flere biler i Newcastle.

LES: Cattermole og Bendtner arrestert for hærverk
LES: Bendtner arrestert - igjen

Han skapte også kvalme da han skulle kjøpe seg et pizzastykke i København i desember. Da Bendtner skulle betale for pizzastykket oppsto problemet. Bankkortet til Sunderland-spissen virket nemlig ikke. Han mente derfor at han burde få maten gratis, men det gikk ikke de ansatte med på. Bendtner skal da ha sagt følgende: – Vet dere ikke hvem jeg er? Jeg kan kjøpe hele pizzeriaen.

Nicklas Bendtner (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

I februar ble Bendtner fratatt førerkortet i 56 dager. Dansken var sent ute til en flyavgang. Kombinasjonen av dårlig tid og en bil med masse hestekrefter endte med en saftig bot og mistet førerkort. Bendtner var også sent ute da Sunderland-laget skulle avslutte sesongen hjemme mot Manchester United. 24-åringen ble vraket fra kamptroppen da han ikke rakk bussen som skulle frakte spillerne til Stadium of Light.

9. Jermaine Pennant

For en drøy måned siden ble Jermaine Pennant arrestert for å ha krasjet bilen sin i beruset tilstand. Før han satte seg bak rattet skal Pennant ha overfalt en dame på nattklubb. Det er slett ikke den eneste gangen Pennant har satt seg bak rattet med litt for mye alkohol i blodet. I 2004 mistet han lappen for 16 måneder da han ble observert kjørende i feil retning i nærheten av Paddington, London. I 2005 måtte han i fengsel i 30 dager for fyllekjøring. Da han ble avhørt av politiet fortalte han først at hans navn var Ashley Cole... To år senere kollapset han på flyet etter 24 timers flatfyll.

10. Djibril Cissé

Djibril Cissé (30) ble hentet til QPR i januar av Mark Hughes for å skyte laget opp på trygg plass i Premier League. I sin andre kamp, mot Wolverhampton 4. januar, fikk han direkte rødt kort og måtte sone tre kampers karantene. Knapt tre måneder senere mistet spissen hodet igjen. Etter 55 minutter kastet han seg inn i en tofotstakling på Sunderlands Frazier Campbell og ble belønnet med marsjordre.

Ikke på listen, men ikke glemt: Carroll, Rooney, A. Cole.